24/04/2024 - 4:19
Més

  Ontinyent completa la recuperació de la “Font dels Violins” en honor a Gomis amb una placa que rememora l’original

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha completat la recuperació de la “Font dels Violins” en honor al músic Gomis, en col·locar en la mateixa una placa que rememora a l’original amb que comptava quan es va inaugurar en 1867. Cal recordar que la font, retirada en 1972 en el marc de la urbanització dels carrers Gomis i Maians, havia estat recuperada d’un abocador il·legal en 1981 per l’ontinyentí Roberto Sais Micó, qui la va lliurar en 2006 a l’Ajuntament, per a la seua restitució en 2009 al carrer Delme.

  La font comptava amb una inscripció d’Antoni Gomis (qui l’havia finançat en honor al seu germà) escrita en una placa que es va perdre. El regidor de Patrimoni, Jaime Peris, explicava que en plena celebració de l’Any Gomis que impulsen l’Ajuntament d’Ontinyent i la Diputació de València, “era el moment ideal per completar la recuperació de la font amb una placa que rememora a l’original, tal com venia reclamant des de feia anys l’Associació de Veïns del Poble Nou”, manifestava.

  Així, des de la regidoria es va demanar la implicació del cronista oficial d’Ontinyent, Alfred Bernabeu, qui a la xerrada que realitzava fa uns mesos al marc de les activitats de l’Any Gomis ja va fer al·lusió a aquesta placa. Bernabeu constatava que a la pàgina 88 del llibre “La música en Ontinyent” del Pare Vicente Pérez Jorge, s’especifica que el text íntegre de la placa era “A la memòria de D. José Gomis Colomer, su hermano D.Antonio. Año 1867”, text que s’ha respectat en la placa que s’ha col·locat ara.

  Jaime Peris tenia paraules d’agraïment “per a totes aquelles persones que s’estan implicant en la commemoració  de l’any Gomis, que el nostre alcalde, Jorge Rodríguez, va dir que havia de ser una celebració coral i participada per tota la ciutadania. En aquest sentit, completar el treball de recuperació d’esta font és un fet que ens ompli d’orgull i en el que volem recordar la tasca de les anteriors corporacions implicades i sobretot del desaparegut Roberto Sais, qui va trobar la font, la va identificar, i la va portar a sa casa per custodiar-la fins poder fer efectiva la seua donació a l’Ajuntament”.

  Dins de “l’Any Gomis”, amb què la ciutat commemora el 225 aniversari del músic, han tingut lloc diverses xerrades, activitats, un concert benèfic a càrrec del Conservatori Professional de Música d’Ontinyent on es recuperaven partitures del compositor o l’exposició “Les ciutats del músic”, que pot ser visitada fins al 31 d’agost en la Casa de Cultura, i que fa un recorregut pels escenaris vitals del considerat com a músic valencià més important del romanticisme.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -