Ontintyent talla el Camí de la Costa per risc de despreniments

2

El Camí de la Costa d’Ontinyent ha estat tallat al trànsit rodat i de vianants per la Policia Local, degut al risc de despreniments que s’ha detectat en aquesta zona.

El tall s’ha produït després de constatar-se despreniments al talús existent juntament al tram comprés entre el Pont de Santa María i l’accés a la nau existent junt al riu. Després de ser valorada la situació pels tècnics municipals, s’ha comprovat que en menys d’un mes s’ha produït dos importants despreniments. La Coordinadora de l’àrea de Territori, Seguretat Ciutadana i Serveis Municipals de l’Ajuntament d’Ontinyent, Rebeca Torró, ha explicat que el tancament s’ha realitzat per protegir la integritat física de les persones, “que ha de prevaler per damunt de qualsevol circumstància que afecte al trànsit”, manifestava.

La regidora explicava que l’Ajuntament actuarà ara per via d’urgència per tal de eliminar els riscos a la zona, encarregant un estudi geotècnic a una empresa especialitzada per tal d’analitzar l’estabilitat del talús, i així poder determinar posteriorment les mesures a prendre per eliminar o minimitzar el problema.

Durant el tancament, que es perllongarà fins que es puga garantir totalment la seguretat del pas a la zona, els veïns i veïnes hauran d’utilitzar com a alternativa la Carretera de Fontanars per el Pou Clar. Rebeca Torró explicava que el Camí de la Costa ja venia patint despreniments de terra a reduïda escala, especialment en períodes de pluges intenses, però en haver adquirit un major volum estos despreniments s’ha d’actuar per evitar situacions de perill, “pel que demanem comprensió a la ciutadania per les molèsties que se’ls puga ocasionar per haver d’emprar una via alternativa”, assenyalava la regidora.

Comments are closed.