El segon dia de tancaments a les escoles Bonavista i Martínez Valls d’Ontinyent han estat marcades per les visites de la diputada Mònica Oltra i del parlamentari a les corts espanyoles Joan Baldoví, tots dos de Compromís, els quals han volgut amb la seua oltra a les escolespresència mostrar el seu suport a la mesura de protesta que van iniciar dilluns els pares i mestres d’aquests col·legis.

Mònica Oltra va estar ahir de vesprada a totes dues escoles, acompanyada de representants locals i comarcals de Compromís. La diputada ha parlat amb els mestres i pares que en aquell moment eren dins els centres, a qui ha agraït l’esforç per la lluita de reivindicar una educació pública, digna i en valencià. Per a Oltra, ‘les supressions en l’escola pública i en valencià demostren que els actuals governants confonen el sentit de l’educació concertada, que hauria de ser suplir les mancances de places en llocs on l’educació pública no arriba. No es pot retallar cap unitat per beneficiar la privada’.

Ja de nit va arribar al col·legi Bonavista el diputat Joan Baldoví, qui va compartir el sopar organitzat a l’escola i va mantindre una conversa amb els participants del tancament.

Compromís per la Vall d’Albaida a mostrat el seu suport absolut a la decisió de les dues AMPA d’engegar els tancaments. Asseguren que l’increment de la ràtio a les aules és ‘el gran problema que n’està generant molts altres’, i exigeixen al president Fabra que pose fi a les retallades en educació.

Joan Gilabert ha recordat que a més de les tres unitats escolars en perill a Ontinyent, l’arranjament anunciat per Educació preveu suprimir-ne dues més a Llutxent, una a Agullent i una a Rugat, la qual cosa implica deu llocs de treball docent menys a la comarca.

 Assaig amb Andreu Valor

El cantant contestà va estar també la vesprada de dimarts al CEIP Martínez Valls. Hi va anar per a assajar amb un grup de xiquets una de les cançons que interpretarà dissabte en els concerts de la Festa per l’Eduació el proper 29 de març.