La Generalitat enviarà a Ontinyent 103 tablets per a l’alumnat amb menys recursos

0

La Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana, dirigida per Vicent Marzà, ha adquirit recentment 14.000 tablets amb connexió a Internet integrada, per tal de fer-les arribar a l’alumnat vulnerable dels centres educatius valencians que tinga dificultats per accedir a les classes de forma telemàtica.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha valorat molt positivament aquesta mesura, “que en el cas d’Ontinyent suposa l’arribada de 103 tablets per als centres educatius de la ciutat. En concret, arriben 26 dispositius per a l’alumnat escolaritzat a l’IES Jaume I, 24 per a l’IES L’Estació, 18 per a l’IES Pou Clar, 14 per al CEIP Vicent Gironés, 10 per al CEIP La Solana i 11 per al Col·legi La Milagrosa”.

Tal com ha explicat Nico Calabuig, “aquestes més de cent tablets arribaran directament als domicilis de l’alumnat vulnerable, serviran per a seguir les classes de forma telemàtica, i una vegada la situació torne a la normalitat, passaran a formar part de l’inventari dels centres públics. Açò és molt important, ja que a més de corregir desigualtats, dotem als nostres centres de millors materials per al present i el futur. En el cas del centre concertat La Milagrosa, el col·legi recollirà els dispositius de l’alumnat i els retornarà a la Conselleria”.

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha apuntat que “l’arribada d’aquestes tablets és fonamental per trencar la bretxa digital de les famílies vulnerables i garantir la igualtat d’oportunitats de l’alumnat en aquesta situació de crisi sanitària. Sense la posada en marxa d’aquesta mesura l’alumnat que no disposa d’accés a les tecnologies de la comunicació s’hauria vist abocat, molt possiblement, a perdre el curs”.

Alberola ha incidit en què “des de la Conselleria d’Educació estem veient una aposta clara per no deixar a cap alumne i alumna en el camí. Primer es van habilitar els vals-beca menjador i ara s’incorporen aquestes tablets, per intentar substituir, de la millor manera possible, el gran paper que aporten els centres educatius”.

El Conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha liderat la posada en marxa de diferents actuacions des de l’inici de la crisi de la COVID-19, on destaquen el Pla Mulan, per a la formació a distància de tots els nivells educatius; els vals-beca menjador per a l’alumnat vulnerable, amb vals de 60 euros cada quinze dies per alumne o alumna inclòs en el programa; i l’adquisició de 14.000 tablets amb connexió a Internet per garantir l’accés a la docència telemàtica de tot l’alumnat.

Publicitat