La programació inclou l’avaluació del Pla municipal d’igualtat d’oportunitats premiat per la Generalitat

Des del passat dissabte, 3 de març, i fins el pròxim dia 12, Bocairent viu immers de ple en la celebració de la jornada mundial dedicada a la dona. La 10a Trobada de mestresses de casa Tyrius de la Vall d’Albaida i la Costera va ser l’encarregada de donar el tret d’eixida amb la participació de més de 400 representants. Després de la benvinguda a la Casa de la joventut, una cercavila amenitzada pel grup de dolçainers i de tabaleters l’Aljub les va acompanyar fins l’Església parroquial on tingueren una explicació de la seua riquesa artística i monumental abans d’una multitudinària missa; a continuació, la comitiva es va traslladar fins la Plaça de bous per conèixer una altra mostra del patrimoni local. Finalment i després d’uns focs d’artifici, totes les assistents acompanyades per la directora general de la Dona, Celia Ortega; l’alcalde Josep-Vicent Ferre, i la regidora de Benestar social, Carmen López, van poder gaudir d’un dinar de germanor completat amb l’actuació d’un duo musical.

Per la vesprada, la programació va continuar amb el lliurament de guardons del 3r Concurs de dibuix i de fotografia Dona treballadora. La primera versió destinada a alumnes de Primària va tenir com a guanyadores a Marta Galbis (1r), Alba Vañó (3r), Clara Blasco (4t) i Berta Pardo (6é). En l’àmbit de les imatges, Maria del Mar Martínez va obtenir el primer premi en la modalitat d’ESO i de batxiller seguida per Isabel Marco; mentre que en adults es va imposar Blai Vanyó amb l’obra “Les mans que no paren” per davant de Leonardo Llobregat amb “La vaquera”.

Pròximes activitats

Les activitats es reprenen aquest dimarts amb la primera part del taller de memòria impartit per Vicent Sampedro que tindrà la seua continuació el dia 8. Aquesta jornada comptarà també amb l’avaluació del Pla municipal d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes 2011-2014 posat en marxa pel consistori l’any passat i mereixedor d’un reconeixement de la Conselleria de Benestar social. Per l’últim, a les 20.00 h tindrà lloc la lectura d’un manifest i una concentració commemorativa del Dia internacional de la dona.

L’endemà, el cinema prendrà el relleu amb la projecció del documental “Una llengua que camina” amb l’assistència de la directora, Armanda Gascó, en una vetllada que es completarà amb un sopar. Per la seua banda, dissabte 10 una xerrada de l’ONG Escoles solidàries servirà com a inauguració de l’exposició “Una altra mirada dels pobles de Centreamèrica”. Finalment, l’agent de la Policia local Francisco Colomina realitzarà un taller d’autodefensa com a colofó de la programació.

Programació completa

Dimarts, 6 de març

  • 19.00 h > Casa de la joventut > Taller de memòria (1a part) a càrrec de Vicent Sampedro

Dijous, 8 de març

  • 17.00 h > Casa de la joventut > Taller de memòria (2a part) a càrrec de Vicent Sampedro
  • 19.00 h > Sala polivalent de la Biblioteca pública municipal > Avaluació del Pla municipal d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes 2011-2014
  • 20.00 h > Plaça de l’Ajuntament > Lectura del manifest i concentració amb motiu del Dia internacional de la dona

Divendres, 9 de març

  • 20.00 h > Centre d’interpretació turística de Bocairent i de la serra de Mariola > Projecció del documental “Una llengua que camina” amb l’assistència de la directora Amanda Gascó. A continuació, sopar

Dissabte, 10 de març

  • 19.30 h > Sala Joan de Joanes > Xerrada: “La dona d’allí i la dona d’ací” a càrrec d’Escoles solidàries i inauguració de l’exposició “Una altra mirada dels pobles de Centreamèrica”

Dilluns, 12 de març

  • 18.30 a 20.00 h > IES Bocairent > Taller d’autodefensa a càrrec de l’agent de la Policia local Francisco Colomina