Més de 20.000 euros en danys als col·legis per la tempesta de granís a Ontinyent

0

El Col·legi d’Educació Especial “Vall Blanca” és el més afectat amb danys per valor de 12.000 euros

Pepe Pla demana a la Conselleria d’Educació que actúe ara per poder tindre-ho tot a punt abans de l’inici del nou curs

Els col·legis públics d’Ontinyent van registrar danys per valor de més de 20.000 euros a les seues infrastructures com a conseqüència de la tempesta de granís que en tan sols 20 minuts va deixar en alguns punts de la ciutat fins a 40 litres per metre quadrat de precipitacions.

Segons un informe del departament municipal d’Educació, la pedregada, la més forta de la que hi ha constància a Ontinyent  a les últimes dues dècades, va provocar danys a teulades, persianes, fanals, uralita, cristalls o sostres de plàstic, danys que podrien afectar el normal funcionament dels col·legis una volta comence el curs escolar el 7 de setembre. És per això que el regidor d’Educació, Pepe Pla, ha enviat amb caràcter d’urgència un informe a la Direcció Territorial d’Educació de la Generalitat Valenciana, al qual es detallen els diversos desperfectes que han patit els col·legis Carmelo Ripoll, Rafael Juan Vidal, Martínez Valls, Vicent Gironés, Bonavista, Lluis Vives i Vall Blanca.

Pepe Pla destaca que el més afectat és el Centre D’Educació Especial Vall Blanca, on hi ha danys que es xifren en més de 12.000 euros, i que inclouen forats als sostres d’entre 10 i 15 centímetres, per on entrarà l’aigua quan ploga. El regidor ha incidit en que “l’inici de curs es ja qüestió de setmanes”, i cal actuar “urgentment” en uns danys que “és imprescindible reparar ara, tant per les molèsties que s’ocasionarien si s’actua amb el curs iniciat, com per les conseqüències que tindria registrar pluges intenses amb els sostres tal com estan ara”, manifestava.

La Brigada d’Obres de l’Ajuntament d’Ontinyent ha realitzat diverses actuacions menors per reparar alguns dels danys, “però correspon a la Conselleria reparar estos desperfectes i vetllar perquè estiga tot a punt abans de l’inici de curs, i és per això que hem enviat aquest informe per tal que ho comunique a l’asseguradora, es periten els danys i es reparen el més ràpidament possible”, conclou el regidor.