“AhIR” i Xerrades a la fresca, programació cultural de Bocairent

0
“AhIR” i Xerrades a la fresca, programació cultural de Bocairent

La companyia Pam pam Dansa ofereix el muntatge per segona vegada mentre que la varietat de temes marca el cicle de conferències

Bocairent potencia la programació cultural durant agost “com un complement més a la nostra oferta patrimonial i mediambiental”, segons la regidora de l’àrea, Paqui Cabanes, “al mateix temps que diversifiquem les opcions de deport de veïns i de visitants amb propostes ben atractives”. Així, al ja tradicional cicle de conferències estiuenques de les Xerrades a la fresca, enguany se suma l’espectacle “AhIR” de la companyia Pam pam Dansa que aquest pròxim dissabte, 11 d’agost a les 23.00 h, trobarà en la Plaça de bous “un nou espai carregat d’Història on la nostra última creació cobra tot el seu sentit”. Aquesta serà la segona oportunitat, després de l’estrena a Ontinyent el 13 de juliol, per veure un muntatge que combina l’aire lliure amb la música en directe i amb la participació de nombrosos ballarins dirigits per Natalia Mollà i per M. Carmen Mompó. Les entrades es podran adquirir de forma anticipada a l’Ajuntament mateix i a l’escola Masters Ballet i, posteriorment, en taquilla al preu de sis euros en el cas dels adults i de tres euros per als xiquets de fins a 10 anys.

Xerrades a la fresca 2012

Per una altra banda, la pròxima setmana tindran lloc les Xerrades a la fresca que l’any passat reuniren fins a 500 espectadors en quatre dies com a “mostra inequívoca de la seua consolidació”, en paraules de Cabanes. La placeta de Sant Vicent, en ple cor del barri medieval, serà de nou l’escenari de les conferències que es desenvoluparan de dimarts 14 a divendres 17 d’agost a les 20.00 h caracteritzat, una vegada més, per la varietat d’aspectes tractats. D’aquesta forma, “Les Dolomites en globus” serà l’al·locució inaugural a càrrec del pilot Raül Carbonell a pocs dies de què el seu germà Blai es convertisca en el primer valencià participant a un campionat del món d’aerostació. L’endemà serà el torn de Vicent Julià que abastarà “La fotografia a Bocairent” mentre que dijous el tema proposat analitzarà “Les bandes de música: de la tradició a la contemporaneïtat” de la mà del prestigiós director i compositor José Rafael Pascual Vilaplana. Finalment, “La rehabilitació del malalt mental crònic: el CRIS com a experiència” tancarà la programació amb la intervenció del seu director, Jaume Ferrándiz, i de la treballadora social Raquel Ureña. A més, després de cada ponència la Regidoria de Cultura ha previst un sopar popular al mateix espai al qual es pot sumar qualsevol persona prèvia reserva in situ.

No hi ha articles per mostrar