L’OMIC d’Ontinyent dobla la xifra reclamacions a la banca en el primer semestre

0

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC)d’Ontinyent ha pràcticament doblat les reclamacions de la banca i financeres durant el primer semestre del any. El principal motiu de descontent es l’elevat cost de les comissions, que ha desembocat en 22 reclamacions i 72 consultes, representant el 6,87% del total, respecte al 3,6% del mateix semestre del passat any.

Pel que fa a la telefonia i l’electricitat, aquestes segueixen liderant un any més les queixes dels consumidors, suposant un 48,44% i un 11,25%, respectivament. Els consumidors reclamen per les ofertes enganyoses o incomplides de les companyies, així com per el alts preus i tarifes o per les penalitzacions. La regidora de Consum, Matilde Francés, recomana als ontinyentins que extremen la precaució i siguen “prudents” a l’hora de contractar algun d’aquestos serveis.

Per altra banda, serveis com el gas han patit una caiguda respecte a semestres anteriors, situant-se en un 3,44% i contant tan sols amb 11 reclamacions. Altres queixes que han presentat els ciutadans, i que representen un baix percentatge, es refereixen, entre altres, a comerç (6,56%), asseguradores(2,81%)o electrodomèstics (1,88%).

L´OMIC ha detectat, a més, una caiguda del total de les al·legacions, passant de les 417 corresponents al primer semestre del darrer any a 320 enregistrades al l’últim semestre del 2015.

La regidora de Consum a recordat als ciutadans que poden dirigir-se a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), ubicada al Carrer Maians, 19 baix, d’Ontinyent, per tal d’ampliar informació al respecte o formular una queixa.

Publicitat