28/03/2024 - 9:12
Més

    L’ajuntament d’Ontinyent torna a reivindicar la millora de la línia de tren Xàtiva-Alcoi

    Altres notícies

    Un any més, el Govern Central deixa sense pressupost les millores previstes al tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi. El projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2016 presentat aquest dimarts pel Ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, no inclouen cap partida destinada per al manteniment i millora de la línia, incomplint novament el protocol de l’any 2009 entre Generalitat i Ministeri de Foment, pel qual es va acordar que s’invertirien 60 milions d’euros a la línia.

    La 1ª tinent d’alcalde i portaveu del Govern d’Ontinyent, Rebeca Torró, ha destacat que els comptes presentats pel ministre Montoro “ja no ens sorprenen, sinò que venen a confirmar la marginació històrica dels governs del PP cap als valencians, en esta i moltes altres qüestions”. Torró explicava que “a Ontinyent no ens anem a creuar de braços i anem a fer que com a mínim ens escolten”, i a tal efecte anunciava la convocatòria d’una reunió de la Comissió d’Alcaldes en Defensa del Tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi “per tal d’estudiar la pressa de noves accions i reclamar junts al Ministeri allò que ens pertoca”.

    Torró destacava que sense la inversió necessària la línia està condemnada al tancament a mitjà termini, ja que per a que un traçat d’aquestes característiques siga competitiu s’han d’habilitar els recursos per a la seua modernització i posada en valor, tal com es va establir en el document del protocol: “sense les inversions necessàries, el protocol queda en paper mullat i el futur de la línia que vertebra el nostre territori torna a estar en perill”, advertia.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -