Les empreses d’Ontinyent necessitaran formació especialitzada per seguir generant ocupació als propers anys

Les empreses d’Ontinyent necessitaran treballadors i treballadores amb una major formació específica vinculada per poder seguir generant ocupació als propers 5 anys. Aquesta és una de les conclusions d’un estudi sobre necessitats formatives al sector industrial impulsat per l’Ajuntament a petició de les patronals COEVAL i ATEVAL, que era presentat hui en roda de premsa a l’espai coworking “Soterrani de les Idees”.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, explicava que comptar amb esta informació “ens va a permetre dirigir-nos amb dades concretes les administracions superiors, per tal que ens recolzen amb millores en matèria formativa i educativa adaptada a allò que realment necessiten les empreses, com ara certificats de profesionalitat o estudis de Formació Professional en àrees més específiques. En aquest sentit, anem a treballar perquè tornen a la ciutat els estudis de FP vinculats al tèxtil que vam perdre temps arrere i que es van traslladar a Alcoi”, manifestava.

Segons explicava el regidor, aquest estudi, realitzat sobre un univers de 223 indústries dels sectors que major demanda de treball estan presentant: sector tèxtil i confecció “que s’ha constatat novament com al més important a la zona”, segons explicava el regidor, i també altres com fabricació de productes metàl·lics; fabricació de productes informàtics i electrònics; empreses de fabricació de maquinària i equipament; i perfils transversals a tots els sectors.

La Secretària General d’ATEVAL-Vall d’Albaida, Maria Reig, apuntava que la idea d’aquest estudi va arribar a la patronal tèxtil “en constatar per part de les pròpies empreses que no tenien gent per cobrir alguns llocs i perfils determinats”. El President de COEVAL, Javier Cabedo, assenyalava que tot i que la necessitat inicial arribava del tèxtil, “vam plantejar a l’Ajuntament de fer un estudi que cobrira també altres sectors, per tal que les conclusions ajuden a impulsar accions que permeten crear la major quantitat de llocs de treball possible”, apuntava.

Així, segons explicava Pablo Úbeda, s’han determinat les previsions dels perfils necessaris als propers 3 i 5 anys, “que requereixen de treballadors tant de baixa com d’alta qualificació, sent el sector tèxtil una perfecta mostra. Segons dades tant d’aquest estudi com dels realitzats per la patronal europea EURATEX i a l’acord territorial Ontinyent-Ibi-Alcoi, caldran operaris de producció però menys que en altres moments, i en canvi hi haurà un augment de la demanda de dissenyadors i de nous perfils com persones tècniques en logística, especialistes en marketing, en innovació d’acabats, en tèxtils intel·ligents o analistes de processos”, assenyalava.

En fabricació de productes metàl·lics es requeriran experts en robòtica i sistemes; en fabricació de productes informàtics i electrònics caldran tècnics i programadors; en fabricació de maquinària i equipament seran necessaris especialistes en realitat virtual i fabricació additiva; i en quant als perfils transversals a tots els sectors serà necessari personal per a àrees com l’administrativa, comercial, manteniment, gestió de dades per a la cadena de subministraments o disseny en 3D.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent proposa una taula de diàleg per reforçar la convivència i seguretat a la plaça Ausiàs March

Aquest dijous, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha explicat en una roda de premsa …