L’ontinyenti Enrique Sanfélix, Adjunt a la Direcció i Director Financer d’Ous Guillén, ha sigut el destacat convidat de les Trobades Empresarials de COEVAL que se celebren en la Finca La Clariana d’Ontinyent. Enrique Sanfélix, alt directiu d’Ous Guillén, ha fet un repàs a la seua trajectòria professional lligada actualment al sector agroalimentari, centrant la seua exposició en com a Ous Guillén ha passat de ser una empresa familiar a una empresa familiar professionalitzada, una de les claus del lideratge que hui té la mateixa en el seu sector.

Ous Guillén és la principal proveïdora d’ous de Mercadona, amb seu a Paterna. Té més de 35 anys de trajectòria i és actualment líder nacional del mercat avícola de posada, mantenint per a això alts estàndards de qualitat i seguretat alimentària. Compta actualment amb 12 centres propis i dóna ocupació a 550 professionals, facturant anualment més de 190 milions d’euros i tenint unes previsions de venda per a 2021 de 125 milions de dotzenes d’ous. Cal destacar que mirant avant ha establit un pressupost de 60,7 M€ d’inversió fins a l’exercici 2025, fonamentalment dirigit a l’adaptació del seu model productiu a un sistema lliure de gàbies, així com a la progressiva digitalització i automatització de la companyia. Enrique Sanfélix en la seua intervenció indique que el futur de la mateixa serà més flexible, ja que adquiriran major protagonisme la internacionalització i l’aposta per la diversificació com a proveïdors cap a la indústria alimentària, encara que mantenint l’actual rumb de ser la principal proveïdora d’ous de Mercadona. Es tendirà a menor facturació però major rendibilitat.

Enrique Sanfélix va destacar l’important paper jugat per Joaquín Guillén en la transformació i professionalització de l’empresa perquè amb el seu lideratge ha anat adoptant decisions determinants en aqueix canvi positiu en estructurar l’empresa en diferents Consells, impulsant també la realització d’un protocol familiar on s’estableix el paper dels membres de la família en l’empresa, així com la decisió estratègica de posar al seu costat com a segon en l’organigrama del Grup a un professional extern a la família.

Després de la intervenció d’Enrique Sanfélix s’ha produït un interessant col·loqui amb els assistents sobre temes empresarials relacionats amb la seua intervenció o que afecten a tots els sectors econòmics, en el qual s’han tractat temes com l’important impacte positiu que té la implantació d’una de les granges d’Ous Guillén en municipis xicotets i rurals o com extrapolar el model d’empresa familiar professionalitzada d’Ous Guillén a una comarca com la Vall d´Albaida, on hui aqueix és un dels reptes més importants que tenen les empreses de la comarca i en el qual COEVAL està treballant per a ajudar a aquestes. Igualment es va tractar un altre tema que també afecta a tots els sectors econòmics i que està d’actualitat com és la ciberdelinqüència i el mal que poden causar els atacs informàtics a les empreses siga com siga la seua grandària, ja que la necessitat de comptar amb eines de defensa enfront de la mateixa és un dels temes que actualment més preocupa en l’àmbit empresarial.