L’Alberg Perú registra un 100% d’ocupació durant l’estiu gràcies a grups juvenils de tot Espanya

0

L’elevada afluència de grups juvenils arribats d’Andalusia, Madrid i la Comunitat Valenciana, ha permés que l’Alberg Perú d’Ontinyent estiga registrant un 100% d’ocupació en els mesos d’estiu.

Aquest edifici, posat en funcionament en 2014 després de nombroses gestions per part del Govern d’Ontinyent, després d’haver estat en desús des dels anys 70, ha rebut ja adolescents de l’associació Ave Maria de Granada, del Grupo Juvenil Francesco de Madrid, així com altres centres de València, Alzira o Moixent, a més de acollir-se també a l’IVADIS d’atenció al discapacitat. En total, més de 500 xiquets i xiquetes que unides als 200 que han estat al campament de Todos los Vientos posa a Ontinyent en el mapa de l’educació no formal.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, ha destacat el treball d’estes entitats “per oferir un contacte directe amb la natura a través d’una forma d’aprenentatge diferent”. Borrell realitzava estes declaracions en una visita a  un dels campaments que al seu torn organitzen les associacions d’educació no formal de la ciutat, que organitzen campaments d’estiu als quals estan participants 1200 joves de la localitat.

Borrell recordava que les associacions d’educació no formal estan presents en el nou Consell Educatiu de la ciutat, “perquè l’educació no formal és bàsica en la formació dels xiquets i xiquetes en l’àmbit extraescolar; d’aquesta forma poden aprendre valors a través de la convivència diària”, assenyalava.

Els 5 centres juvenils d’Ontinyent mouen en aquest mes d’agost a més de 1000 xiquets i xiquetes que es troben acompanyats pel voltant de 200 monitors. Els Júniors de Sant Josep tenen dos llocs com a destinació per als seus infants com són Talayuelas i Villalba de la Sierra des del 31 de Juliol fins el 16 d’agost en diferents torns. Els joves que més lluny se’n van són els Scouts Mafeking que estaran a Castella-Lleó del 30 de juliol fins el 9 d’agost.

En la província de València concretament es queden els 100 xiquets i xiquetes del moviment juvenil de Santa Maria acompanyades de 45 monitors en la població de Navalón. I per últim en la zona d’Utiel-Requena estan els juniors de San Carles des del dia 1 fins el 11 d’agost, que han estat visitats per Óscar Borrell com a regidor  coordinador de l’àrea d’Educació, Joventut i Esports, i per la regidora de Joventut, Katy Ushiña. En la província d’Albacete, prop d’Alcaraz, concretament a Peñascosa estaran del 7 fins al 14 d’agost els Juniors de Sant Rafel.

Borrell felicita a totes les associacions d’Ontinyent que es dediquen a l’educació no formal, perquè “estan donant una formació als xiquets i xiquetes de qualitat en contacte amb la natura i transmetent valors d’amistat, companyerisme, etc.” A més Borrell manifestava el seua agraïment a “l’òptima tasca dels quasi 200 monitors que vetllen perquè totes les activitats transcorreguen sense cap tipus de problema i els xiquets i xiquetes d’Ontinyent gaudixquen de la natura amb els amics i amigues” comentava.

Katty Ushiña recordava que “aquestes associacions juvenils no sols tenen un paper clau durant aquest mes d’agost sinó que són d’especial importància per a l’oci dels joves ontinyentins al llarg de l’any; aquestes formen i eduquen als nostres joves paral·lelament als centres d’educació formal”. Per últim Ushiña ha agraït als Juniors de Sant Carles la rebuda i que “ens obrigueren el campament per viure en primera persona, durant unes hores, l’estada a un campament” concloïa.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Publicitat