La programació cultural de carrer impulsa l’hosteleria a Ontinyent

0

La programació de carrer que ve impulsant l’Ajuntament amb activitats com Cultura de Barri, Ontinyent al Carrer, el Festival de Circ i Teatre al Carrer, Ontinyent Il·lusiona o la Fira de Tendes i Tapes “està sent clau” en la recuperació del sector hosteler d’Ontinyent. Així ho han constatat diversos professionals del sector als representants municipals, en valorar el resultats de les activitats culturals a l’aire lliure que estan tenint lloc en estiu a la ciutat i que en juliol totalitzaren més de 4.000 espectadors entre la programació de “Cultura de Barri”, el festival Ontijazz o els “acústics al Palau”.

El President de l’Associació d’Hostelers de La Vall d’Albaida, Jordi Martínez, explicava que “la tendència a tancar establiments ja es va trencar fa al voltant de 3 anys, i a partir d’ahí estan donant-se uns bons resultats al sector a nivell global que ens permeten parlar de reactivació”. En aquest sentit, la regidora coordinadora de l’àrea de Política per a les Persones, Sayo Gandia, explicava que “als últims 3 mesos s’ha rebut la sol·licitud de 4 nous establiments d’hosteleria a la ciutat (un restaurant, dos bars i una cafeteria), el que pensem que es ben significatiu”.

Jordi Martínez relacionava aquest canvi de tendència amb les activitats de carrer que impulsa l’Ajuntament, que inclouen també iniciatives com Ontinyent al Carrer, el Festival de Circ i Teatre al Carrer, Ontinyent Il·lusiona o la Fira de Tendes i Tapes, “que ens han ajudat a parar la fuga de clients i a invertir la tendència, com ho demostra que als mesos en què hi ha activitats es nota en els resultats econòmics, com ha passat aquest mes de juliol”.

Un mes al qual s’ha comptat amb desenes d’activitats de les quals el regidor de Cultura, Àlex Borrell, destacava “la varietat i eclecticisme, ja que hem tingut atractius per a diversos gustos i tipus de públic, amb espectacles musicals, de teatre o dansa, aptes per a tota la família, com vam comprovar al cas de la ruta guiada dedicada al music Gomis que vam tenir el dissabte. I tot amb el nexe comú de fer-se al carrer”.

Sayo Gandía destacava que “per a recuperar el carrer com a espai d’oci i convivència, i per fomentar la promoció econòmica al mateix temps, és molt important que treballem en sintonia, com sempre ha reclamat el nostre alcalde. En aquest sentit cal agrair enormement la implicació de les associacions i entitats culturals, dels propis professionals de l’hosteleria i per descomptat de les veïnes i veïns d’Ontinyent, ja que entre totes i tots estem aconseguint fer de la nostra cada volta més una ciutat d’atracció”, concloïa.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Publicitat