L’acord entre Ajuntament i Conselleria evita que tallen la llum a 83 famílies d’Ontinyent

Un acord entre l’Ajuntament d’Ontinyent i la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori evitarà que 83 unitats familiars amb pocs ingressos de la ciutat puguen patir talls dels serveis de llum, aigua i gas, en assumir estes administracions prop de 200 factures corresponents a estos serveis.

L’acord contra la Pobresa Energètica al que la Junta de Govern Local va acordar adherir-se en desembre ha permès al departament de Serveis Socials fer gestions per evitar la suspensió del subministrament d’estos serveis als afectats, famílies i persones amb ingressos econòmics inferiors a 11.182,71 euros anuals, i inferiors a 14.910,28 euros en famílies amb algun membre amb discapacitat o gran dependència. En tots dos casos, els serveis socials emeten un informe de cada situació.

La regidora de Política Social de l’Ajuntament d’Ontinyent, Sayo Gandia, explicava que “la Conselleria que encapçala Mª José Salvador, i on la nostra companya Rebeca Torró és Directora General d’Habitatge, va plantejar una iniciativa a la que no vam dubtar ni un segon a adherir-se, i que és un exemple perfecte de com el treball conjunt de les administracions permet recolzar als qui més ho necessiten i lluitar contra l’exclusió social”, destacava.

Així, la Conselleria va subscriure acords de col·laboració amb ENDESA, Gas Natural Fenosa i Iberdrola, empreses amb les que l’Ajuntament ha pogut fer gestions telemàtiques de manera directa per evitar talls del subministrament a les persones que els Serveis Socials confirmaven com a susceptibles de rebre estes ajudes. Igualment, des del mateix departament s’han fet gestions directament amb EGEVASA, empresa subministradora del servei d’aigua potable.

La Conselleria aporta  en els casos de tall de subministrament elèctric o de gas de 75 euros per rebut mensual i fins a un màxim de 300 euros per consumidor i any, i en cas de tall d’aigua potable, fins a 15 euros per rebut mensual i un màxim de 60 euros per consumidor i any. En tots els casos, les quantitats excedents d’estos imports a les factures han estat assumides per l’Ajuntament. En total, Conselleria i Ajuntament es fan càrrec de 13.177 euros en factures, de les que ja s’ha procedit al pagament de 10.603 euros, estant tramitant-se la resta a hores d’ara.

Sayo Gandia explicava que “és un procés complex, on el nostre departament de Serveis Socials ha de realitzar molts tràmits. Però també molt necessari, ja que la factura energètica és una despesa que per a moltes persones suposa una part excessiva dels seus ingressos o que fins i tot no poden assumir, posant en risc les seues necessitats domèstiques, i en estos casos les administracions hem d’estar al costat de les persones”, concloïa.

Estes ajudes s’afegeixen a les bonificacions de les taxes d’aigua i recollida de fem incloses als últims anys pel Govern d’Ontinyent a les ordenances municipals, que van del 50 al 100% de les mateixes en funció dels ingressos de les unitats familiars, a les que venen a acollir-se entre 250 i 300 famílies en cada exercici.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

El PP considera “fonamental” que l’Hospital d’Ontinyent deixe d’utilitzar-se com a arma política

El Partit Popular d’Ontinyent considera fonamental que “el tema del futur Hospital no s’utilitze de …