21/04/2024 - 16:58
Més

  La XIV edició de la Fira Gastronòmica de la Vall d’Albaida al Mercat Municipal d’Ontinyent

  Altres notícies

  La Mancomunitat de Municipis de la Vall d´Albaida a través de l’empresa pública Soprova ha organitzat per aquest cap de setmana, 8, 9,10 de novembre, la XIV edició de la Fira Gastronòmica i de Productes Agroalimentaris de la Fira gastronomica XIVVall d´Albaida, al mercat municipal d’Ontinyent

  El president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Juan A. Puchades ha manifestat: “es tracta d’una fira ja consolidada, un esdeveniment gastronòmic al que ningun valldalbaidí/na pot faltar”. És un punt de trobada on tots els “artesans, empresaris i professionals participen de forma activa donant a conéixer els productes agroalimentaris de la comarca com son: els vins, les cerveses artesanes, l’oli, la mel, els embotits, el xocolate, la rebosteria dolça i salada…”: ha afegit el president.

  Puchades ha remarcat:“aquest any s’ha adaptat la fira a les circumstàncies però continuem treballant, innovant, incorporant noves propostes que amplien la varietat de l’oferta i millores en els serveis tant per als expositors com per al públic en general” ha continuat: “aquest any el certamen gastronòmic es celebrarà dintre del mercat municipal d’Ontinyent per tal d’ajustar-se a totes les possibilitats i necessitats organitzatives”.

  De la mateixa forma s’ha pronunciat Jordi Martinez, president d’Ahval: “el nou espai, és l’espai idoni ja que aglutina part de la gastronomia i els productes agroalimentaris” ha afegit: “es tracta també de revitalitzar l’espai i fomentar la gastronomia comarcal”.

  Més de dotze estands i dos associacions comarcals (els Forners d’Ontinyent i l’Associació d’hostalers) oferiran la possibilitat de tastar nombroses tapes i degustacions tant dolces com salades. El productes representats en aquesta edició son formatges, mel, pericana, saladures, embotits, rebosteria, xocolate… acompanyats de licors, vins i cervesa artesana de la terra. Durant els tres dies de fira el visitant podrà gaudir no sols de la degustació gastronòmica sinó que a més a més, podrà comprar els productes de primera mà. La fira compta amb un punt de venda de tiquets, 4 degustacions i 3 tapes al preu de 6€ cada tiquet.

  La Fira es completarà amb una àmplia presència institucional, així doncs, el departament de Turisme promocionarà els atractius de la comarca amb el senderisme com a producte estrella de la tardor. També acudirà a la cita ’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (l’IEVA) qui mostrarà les seves publicacions amb el tradicional calendari de festa, tradicions i costums anomenat: “els oficis per a la festa 2014”,  L’Associació d’Emprenedors Rurals (AER), Soprova, Societat per a la promoció de la Vall d’Albaida i l’Associació de Ames de Casa i consumidors Tyrius d’Ontinyent també estaran present en l’esmentat esdeveniment.

  La inauguració oficial serà el divendres 8 de novembre a les 19:30h on contarem amb l’assistència de la Directora General de Comerç i Consum, la il·lustríssima Sra. Sílvia Ordiñaga, l’alcalde del municipi d’Ontinyent, el Sr. Jorge Rodrígez, el President d’Ahval, el Sr. Jordi Martinez, així com alcaldes de la comarca i altres autoritats.

  Paral·lelament, la cita comptarà amb una extensa programació. El divendres l’horari d’obertura serà de 19.30 a 23.30 h i per a l’acte d’inauguració, es podrà escoltar a Ecos de Sociedad qui amenitzarà la vetllada. El dissabte els estands romandran oberts matí i vesprada fins les 23.30 h. A partir de les 11:00h es realitzarà una matinal infantil a càrrec de l’Parc d’Educació Vial i Ambiental de la Vall d’Albaida, Ventalls Naturals i el Llombrígol Rondallaire qui faran nombroses activitats per als menuts. En quant a la jornada del diumenge començarà a les 11.00 h amb una xocolatada per a xicotets i grans a càrrec de l’associació de Ames de Casa i Consumidors Tyrius d’Ontinyent i, a les 13h, actuarà el grup musical Eñe encarregat d’ambientar el recinte firal. Pel que fa a la vesprada es realitzarà, a les 18:00h, la cloenda de la 29 Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida al teatre Echegaray amb l’obra “Ábrete Sésamo” de la companyia aragonesa Caleidoscopio. Finalment les 21.00 h es donarà per conclosa la 14 ª Fira gastronòmica de la Vall d’Albaida.

  El president de la Mancomunitat ha agraït la participació de tots els expositors i ha convidat a tot el públic en general a gaudir de la 14 Fira gastronòmica.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -