10/12/2023 - 6:03
Més

  Més de 5000 veïns d’Ontinyent decideixen per primera vegada projectes a executar a la ciutat

  Altres notícies

  Un total de 5172 veïnes i veïns d’Ontinyent han decidit que els principals projectes a executar aquest any per l’Ajuntament són la millora dels accessos a l’IES l’Estació, la il•luminació de la ruta perimetral i l’adequació dels vestidors del poliesportiu. Així es determinava en el pioner procés de priorització de projectes “Ontinyent Participa” posat en marxa per l’Ajuntament, que ha fet possible que la ciutadania voti la prioritat de les actuacions proposades pel Consell de Ciutat, i que finalitzava a la mitjanit del passat divendres. Les votacions s’han realitzat presencialment o a través d’internet de manera segura i fàcil.

  Des de l’Ajuntament d’Ontinyent s’ha destacat la “gran acollida” a la iniciativa i l’elevada xifra de vots obtinguda, “i més tenint en compte que és la primera vegada que es fa alguna cosa així. Els veïns han tingut la possibilitat de decidir i involucrar-se en una nova manera d’entendre la democràcia participativa, estem marcant el camí amb un procés històric que ha estat notícia a nivell estatal, i estem molt satisfets”, destacaven . Així mateix, posaven en relleu l’elevada resposta a l’opció de votar per internet, “que ha estat clarament majoritària, i que demostra que apostar per l’ús de les noves tecnologies ha estat un encert”, afegien, avançant que “continuarem treballant per consolidar aquest projecte en els pròxims pressupostos municipals”.

  Finalitzat el recompte, d’entre els 10 projectes aprovats pel “Consell de Ciutat”, el més votat ha estat el de Camins Segurs a l’Institut de Secundària l’Estació, pel qual es millorarà la seguretat dels accessos a aquest centre educatiu situat fora del nucli urbà (amb 2498 vots), el segon ha estat la il•luminació de part de la ruta perimetral coneguda com a “ruta del colesterol” (amb 1994 vots), i el tercer ha estat l’adequació dels vestidors del poliesportiu municipal (amb 1645 vots).

  Atès que la partida per executar les inversions seleccionades en aquest procés és de 350.000 euros, i que la suma del cost dels tres projectes és inferior, des de l’Ajuntament s’ha confirmat que es faran els preceptius ajustos pressupostaris perquè també es puga executar aquest any el projecte que ha quedat en 4t lloc la rehabilitació del pati de l’Escola d’Adults EPA Sant Carles (1531 vots), i el 5è, l’adequació per a habitatge social d’un edifici municipal al Carrer Trinitat, que registrava 1413 vots.

  Les votacions han suposat la culminació d’una tercera fase dins d’un procés que dóna continuïtat a l’aposta per la participació prevista a la Carta de Participació Ciutadana presentada al gener de 2013. El treball sobre el procés de priorització de projectes començava a l’octubre, tenint lloc primerament una “fase d’informació” als ciutadans, mitjançant quatre assemblees ciutadanes en diferents barris; el novembre tenia lloc una segona “fase de formació” amb una jornada formativa en què van participar tècnics i responsables polítics, i finalment ha tingut lloc la “fase de decisió”, que ha permès una participació directa i efectiva de la ciutadania en l’elecció de les inversions a realitzar a càrrec del pressupost municipal de 2014. Per primera vegada , les veïnes i veïns d’Ontinyent han decidit. Ara l’Ajuntament executarà les obres.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El PSOE d’Albaida alerta sobre la pèrdua de més de 300.000€ en subvencions

  En el marc de l'últim ple celebrat el 28 de novembre, l'agrupació socialista d'Albaida ha exposat la crítica situació...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -