La Policia d’Ontinyent participa en la desarticulació d’una organització internacional de tràfic de marihuana

0

Agents de la Policia Nacional i de la Policia de Polònia, en una operació coordinada per Europol, han desarticulat una organització criminal que exportava grans quantitats de marihuana oculta en carregaments d’hortalisses. Hi ha tretze detinguts en la província de València –de nacionalitats espanyola, polonesa, txeca i marroquina- que compraven l’estupefaent a ciutadans espanyols amb la finalitat de distribuir-lo a nivell internacional, principalment a Polònia i Alemanya. També comptaven amb diversos xalets dotats de fortes mesures de seguretat en els quals ells mateixos conreaven estupefaent, a més d’emmagatzemar la droga que compraven. Al mateix temps, els agents polonesos investigaven als arrestats, a més de per narcotràfic, per un delicte de robatori de vehicles a Espanya que, una vegada falsificats els seus elements identificatius, eren venuts a Polònia. S’han desmantellat set plantacions il·legals de marihuana a Espanya i intervingut més de 73.000 euros en efectiu, i sis vehicles dels quals dos estaven denunciats com a sostrets.

La recerca va començar quan els agents van detectar a un grup d’individus, de nacionalitats polonesa i espanyola, dedicats al tràfic de marihuana a nivell internacional, droga que compraven i emmagatzemaven en diversos xalets de diferents localitats de València. El líder, un ciutadà polonés, comptava amb el suport de dos lloctinents espanyols. Un d’ells s’encarregava tant de la compra de l’estupefaent a Espanya, com de gestionar, junt amb altres dos col·laboradors, el lloguer de xalets en localitats valencianes per al seu emmagatzematge. L’altre era el responsable de gestionar la venda de la droga en l’estranger.

En els xalets, diversos membres polonesos del grup no solament conreaven l’estupefaent sinó que també l’empaquetaven al buit per a camuflar la seua olor i així poder ocultar-lo després entre enviaments d’hortalisses. Aquests magatzems estaven fortament custodiats per homes armats i tenien fortes mesures de seguretat, incloent entre elles un circuit de càmeres de vigilància.

Una vegada es va conèixer el caràcter internacional de l’organització, l’operació va ser coordinada a través de Europol i va comptar amb la col·laboració de policies antidroga de Cracovia (PCBI), els qui a més tenien constància que el grup investigat es dedicava també al robatori de vehicles a Espanya. Posteriorment, i una vegada que alteraven els seus elements identificatius, venien els automòbils a Polònia.

L’operatiu desplegat a Espanya ha culminat amb la detenció de tretze persones –de les quals set van ingressar a la presó per ordre judicial- així com al desmantellament de set plantacions il·legals de marihuana, tot açò en la província de València. A més s’han intervingut 159 quilos de marihuana, més de 73.000 euros en efectiu, una arma de foc curta amb el nombre llimat i sis vehicles (dos d’ells sostrets).

D’altra banda, en el transcurs de les recerques desenvolupades a Polònia, es van recuperar 38 vehicles sostrets a Espanya que el grup va aconseguir vendre a ciutadans polonesos que desconeixien la seua il·lícita procedència.

L’operació ha sigut desenvolupada per agents del Grup de Crim Organitzat de UDYCO-València i Saragossa, el Grup Operatiu Especial de Seguretat de València i Saragossa, la Unitat d’Intervenció Policial de València, les comissaries locals de Torrent, Ontinyent i Xátiva; amb la col·laboració de la Policia de Polònia, tot açò coordinat per Europol.

Font: Policia Nacional

Publicitat