Acord entre Mancomunitat i Diputació per a finançar els 2,2 milions de deute

La Mancomunitat i la Diputació han arribat a un acord per a finançar el deute de la institució comarcal amb la provincial. La quantitat, 2.211.478,44 milions d’euros, es tornarà en 55 amortitzacions trimestrals des de març de 2017 fins a desembre de 2030 a raó de 39.490,69 euros per pagament. Una negociació que s’ha dut a terme amb discreció i que el president de la Mancomunitat i alcalde de la Pobla del Duc, Vicent Gomar, no dubta en qualificar de necessària pel temps que feia que s’arrossegava i els problemes de tresoreria que provocava: «L’acord clarifica de manera sustancial la situació econòmica-patrimonial de la Mancomunitat i li permet afrontar amb claretat i dinamisme els nous temps. Arreglem l’últim desbarajust comptable alhora que recuperem la confiança i la credibilitat d’altres administracions» i subratlla que «Les negociacions que hem portat a terme i resolt de manera positiva creen unes bases sòlides de cara a afrontar 2017 amb optimisme».

Després de signar la pau amb el Consorci de Residus, que ocasionava nombroses despeses de transport i judicials, o d’acordar el finançament dels deutes dels ajuntaments d’Albaida i Castelló de Rugat, a més de la negociacio amb Benissuera, la Mancomunitat ha pogut fer front al deute amb el seu principal creditor. Per a Gomar, «l’acord demostra la importància de negociar en contraposició a imposar » i agraïx la voluntat d’entesa per part del diputat d’hisenda, Toni Gaspar i el equip d´Hisenda de la Diputacio, així com el treball del personal tècnic de la Mancomunitat.

El deute es va començar a generar en 2002 quan la Mancomunitat va deixar de pagar a la Diputació el tractament de residus sòlids a Ador per qüestions de liquiditat, Amb els anys, la falta de pagament d’uns i de reclamació d’altres, van disparar el deute fins que es convertiria en un arma de control de la Mancomunitat ja què la Diputació podia retenir les subvencions concedides a la Mancomunitat quan ho considerara pertinent per tal de disminuir-lo. La incapacitiat o la falta de voluntat per a resoldre el problema havia abocat la Mancomunitat una dependència institucional que coartava les iniciatives que havien de rebre el suport de la Diputació. Per això, conclou el president de la Mancomunitat, «amb el finançament del deute, no sols complim amb les nostres obligacions, sinó que recuperem l’autonomia» i afig que «amb l’acord podrem afrontar el nou ejercici 2017 amb força i tornar a demostrar que esta Mancomunitat es més que un exemple a seguir en la seua gestió».

Font: Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Calabuig i Alberola (Compromís), únics regidors que fan efectiva la renúncia a les retribucions d’abril

Aquest dilluns, el regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han fet efectiva la …