22/05/2024 - 8:23
Més

  Els ontinyentins acabaran l’any deguent 100 euros menys per càpita en concepte de deute municipal

  Altres notícies

  La gestió del Govern d’Ontinyent permet rebaixar 4 milions d’euros el deute de l’Ajuntament  

  Els ciutadans i ciutadanes d’Ontinyent acabaran 2013 devent  100 euros menys per càpita en concepte deute rodriguez-1de deute municipal que quan va finalitzar l’anterior legislatura. En concret, amb la gestió del Govern d’Ontinyent que encapçala Jorge Rodríguez, l’Ajuntament ha passat de tenir un deute viu de 20’4 milions en 2011 a una previsió pressupostària de finalitzar 2013 amb un deute de 16’37 milions, el que suposa una rebaixa de 4’03 milions d’euros en dos anys.

  Les últimes dades publicades pel Síndic de Comptes parlen d’una reducció del deute per càpita (el que hauria de pagar cadascú dels 37.140 ontinyentins empadronats al municipi si els ciutadans hagueren de pagar directament el deute municipal) des dels 549’27 euros que es devien en juliol de 2011 als 517’43 de 31 de desembre 2012, però tenint en compte els pressupostos vigents, la progressió permetrà tancar l’any amb només 440’76, notablement per davall d’altres municipis veïns de semblant tamany.

  El Regidor d’Hisenda, Josep Francés, destacava que quan l’actual govern entrava a la casa consistorial ho feia l’objectiu de “gastar menys del que s’ingressa i poder fer front als pagaments bancaris per a destinar els diners als ciutadans i no als bancs”, assenyalava. Francés ha explicat que la reducció del deute per càpita “és símbol del camí pel qual treballa el Govern d’Ontinyent”, una quantitat de deute “molt raonable” si la comparem amb el deute per càpita estatal (prop dels 33.000 euros per persona) o autonòmica (que està vora els 15.000 euros per persona). El regidor ha insistit en què “el Govern Central i la Generalitat haurien de ser més responsables i administrar els comptes públics d’una forma raonable, gastant menys del que ingressen, tal com està fent el Govern d’Ontinyent”, afegia.

  L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha incidit al respecte que “quan vam entrar al govern, hi havia un tren descarrilat que, amb una bona gestió, hem col·locat de nou sobre les vies. Hem trencat la dinàmica d’augment del deute del PP, que va tancar els seus 4 pressupostos amb dèficit: Des que vam entrar a governar estem obtenint superàvit any rere any, amortitzant deute però fomentant alhora l’activitat econòmica, l’ocupació i millorant els serveis. En definitiva, administrant els diners de la millor manera possible, pensant en el present però també en el futur d’Ontinyent”, concloïa.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -