La nova contracta de neteja d’edificis atén més instal•lacions i ofereix nous serveis amb menys costos

0
Foto de Jordi Casanova - TVdigitalOntinyent

El ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava a la seua última sessió la nova contracta de neteja d’edificis municipals, que atendrà més instal·lacions i oferirà nous serveis amb menys costos. L’empresa adjudicatària continuarà sent la mateixa, FCC (Fomento de Construcciones i Contratas), que tindrà el servei adjudicat per un per un període de 2 anys prorrogable a altres dos. El cost anual serà de 955.476 euros, el que suposa un estalvi de 89.374 euros a l’any  respecte al contracte que hi havia fins ara, i de 488.403 euros respecte al que hi havia en 2011, tot i atendre’s els nous espais municipals posats en marxa als últims anys.

Segons explicava el regidor coordinador de l’àrea de Govern Obert, Transparència i Governació, Joan Sanchis,  “quan vam arribar al Govern d’Ontinyent en 2011 aquest servei tenia un cost de 1.443.879 euros, i vam aconseguir rebaixar molt esta despesa en deixar de netejar despatxos i espais públics poc concorreguts. Ara anem a comptar amb un estalvi de més de 400.000 euros respecte eixa quantitat, i amb un servei molt millor, més complet i que a més a més atén les noves dependències i serveis que hem posat en marxa. L’eficiència en la gestió ha estat sempre un dels objectius del Govern d’Ontinyent, i en esta línia anem a seguir treballant”, apuntava el regidor.

En concret, el servei s’amplia a dependències que no estaven a l’anterior contracte per haver estat posats en marxa pel Govern d’Ontinyent als últims anys: estos espais són el Soterrani de les Idees, la nova biblioteca de Sant Rafel, la Sala Expositiva de Gegants i Cabets, el Museu del Tèxtil, les zones comunes i el despatx dels sindicats a l’Hotel d’Associacions, el criptopòrtic (inclòs els cristalls de difícil accés i les estores), el Teatre Ecnegaray, l’aparcament de la Sala Gomis o el Cementiri.

A més a més es netejarà els col·legis pública al mes de juliol, al qual no hi ha classes però sí presència de professors. El regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, explicava que “alguns d’estos espais, tot i que estaven en funcionament, no es repercuteixen econòmicament en la contracta, ja que bé es mantenien mitjançant la bossa d’hores extraordinàries o amb la contractació puntual de treballs. Ara potenciem una gestió més ordenada i transparent, i atenem com correspon un servei tan bàsic com és el de la neteja”, assenyalava.

Per altra banda, les neteges intensives programades en cadascun dels centres i el control integrat de plagues, són nous serveis introduïts en considerar-se importants per millorar el servei, no s’han repercutit en el pressupost de licitació, en considerar que poden assumir-se dins de tot el cost del servei.

L’empresa adjudicatària, a més, ofereix millores per un import quantificat en 98.700 euros, entre les que es troben subministre de contenidors de selectiva per als centres, vehicle elèctric per al serveis municipals, subministre d’un aspirador per a la neteja dels vehicles municipals, borsa d’hores extraordinàries i neteja de graffitis. Entre les millores mediambientals es troben la utilització productes de neteja ecològics, utlització de baietes microfibra per disminuir el consum d’aigua, o control integral de plagues (control de plagues que aspira a reduir o eliminar el ús de plaguicides i minimitzar l’impacte en el medi ambient). A més a més, dins de les millores FCC proporcionarà per al control de serveis municipals un vehicle elèctric.

Publicitat