La Generalitat Valenciana deu més de 450.000 euros a la residència de 3a edat de Bocairent

1

El consistori ret un homenatge a sor Catalina Bogarin que deixa el centre després d’onze anys com a directora

La Generalitat Valenciana deu 458.485 euros a la Residència de 3a edat Sagrat Cor de Jesús de Bocairent, de titularitat municipal, a 31 de juliol d’enguany. Aquesta circumstància està obligant a homenatge sor cati bocairent-1l’Ajuntament “a fer un esforç titànic per a assegurar la continuïtat i el manteniment de la qualitat del servei ofert”, tal i com denuncia l’alcalde Josep-Vicent Ferre. De fet, el centre encara no ha rebut el pagament de 231.521 euros de la reforma conclosa en març del 2011 o un 40% de les despeses de funcionament del 2012 que ascendeix a 88.632 euros, “un concepte que el Consell d’Alberto Fabra sí que ha abonat a d’altres residències amb places concertades gestionades per determinades empreses privades mentre que penalitza les de gestió pública”, segons Ferre. Finalment, la Conselleria de Benestar social tampoc ha ingressat els 138.332 euros corresponent al 60% dels costos del 2013 compromesos per a l’abril passat.

En canvi, el centre sols té pendent de pagament prop de 333.000 euros, és a dir, un 27,29% menys del deute contret per la Generalitat Valenciana. Així, la residència ha de fer front al pagament de 183.000 euros en concepte de préstecs bancaris, més els interessos generats, i quasi 150.000 euros a proveïdors i als tècnics que van intervenir en la darrera rehabilitació de les instal·lacions; “al mateix temps que queden paralitzades les noves inversions que podien realitzar-se amb els 117.000 euros del superàvit que es generaria”, com puntualitza el primer edil.

No obstant això, Josep-Vicent Ferre referma “el nostre compromís amb les persones, especialment les més necessitades, i, per tant, amb la residència que continua sent una de les més econòmiques de la contrada”. Igualment, l’alcalde de Bocairent constata “la bona gestió realitzada que ha permés que el centre vaja cobrint totalment les places existents”.

Homenatge a sor Cati

Per una altra banda, la Regidoria de Serveis socials, amb Carmen López al front, va retre dissabte passat, 17 d’agost, un homenatge “íntim i senzill” a sor Catalina Bogarin que durant els pròxims dies abandonarà la Residència del Sagrat Cor de Jesús per emprendre nous projectes després de més d’onze anys com a directora del centre. L’acte es va completar amb una exposició d’instantànies i la projecció d’un audiovisual creats per l’Associació fotogràfica de Bocairent.

Comments are closed.