La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, i l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, han signat hui el conveni de col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament d’Ontinyent per a la construcció d’un nou hospital en aquest municipi. El futur hospital, per al qual enguany ja s’han consignat 67.000 euros de pressupost, prestarà assistència sanitària a una població total de 58.000 persones i s’alçarà en la parcel·la denominada “L’Estació”, situada en la zona DAVA Casa Balones, amb una superfície aproximada 24.988 metres quadrats. El pressupost total estimat és de 26.115.545 euros.

La nova infraestructura sanitària substituirà a l’hospital actual, que presenta importants deficiències funcionals que dificulten notablement l’adequada prestació de l’assistència sanitària de la població.

Després de la signatura del conveni, Carmen Montón ha subratllat que, “després de la recent aprovació del conveni de col·laboració en el Ple del Consell, anem seguir donant els passos necessaris perquè el futur hospital siga una realitat i els ciutadans de la comarca puguen disposar d’una infrastructura sanitària pública i de qualitat”.

Per la seua banda, l’alcalde d’Ontinyent ha assenyalat que “aquesta signatura suposa l’inici d’un llarg camí que esperem que ens porte a la consecució d’un projecte de ciutat sobre el qual a Ontinyent hi ha un consens absolut: necessitem aquest nou hospital. Hui vull agrair el treball de la Conselleria de Sanitat i de la consellera Carmen Montón, que des del primer moment ha apostat per l’hospital i està complint amb els seus compromisos sobre aquest tema, tant de paraula com per escrit”.

El conveni de col·laboració entre la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i l’Ajuntament d’Ontinyent té com a objectiu dur a terme diverses accions encaminades a la construcció i posada en servei d’aquesta nova infrastructura que prestarà l’assistència sanitària especialitzada a les localitats d’Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, Benissoda, Bocairent, Bufali, Carrícola, El Palomar, Fontanars dels Alforins i Ontinyent.

El conveni estableix que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública s’encarregarà de la contractació dels serveis d’arquitectura i enginyeria, responsables de la redacció dels projectes tècnics, així com de l’execució de les obres de construcció d’aquest equipament. Per la seua banda, l’Ajuntament d’Ontinyent haurà de modificar el Pla General vigent, amb la finalitat d’adequar les normes urbanístiques de la parcel·la denominada L’Estació.

D’aquesta manera, el consistori haurà d’adquirir el solar, adequar-ho i posteriorment cedir la parcel·la per al nou hospital i urbanitzar tot l’entorn de la mateixa. El conveni té efectes a partir de la data de la seua signatura i mantindrà la seua vigència fins al 31 de desembre de 2018, podent prorrogar-se per períodes d’un any fins la data d’inici efectiva de les obres de l’hospital i, en tot cas, fins al 31 de desembre de 2020.

1 COMENTARI

  1. Sois realistas en la construcción del nuevo hospital. Deciis 2020 y tenéis un presupuesto. Contáis con el apoyo del gobierno que se va a formar? Creéis que mantendrá vuestra propuesta? Un hospital con todas las dotaciones y bien montado cuesta casi mas del doble. Una vez se forme gobierno con al parecer Ana Pastor que no es mejor que Rajoy sino igual, apoyara la idea.

Comments are closed.