10/12/2023 - 5:37
Més

  La Consellera de Sanitat destaca que la poca oferta de places del Ministeri deixa a Ontinyent sense servei de pediatria i maternitat

  Altres notícies

  Avança l’estiu i continua la problemàtica sobre els serveis oferits per l’Hospital general d’Ontinyent. Tot i el manteniment de les consultes d’oncologia, anunciat el passat 15 de juliol per la Conselleria de Sanitat, continuen sense cobrir-se els serveis necessaris de pediatria i maternitat.

  Carmen Montón, Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, ha destacat hui, durant la signatura del conveni de col·laboració entre la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Ontinyent per a la construcció del nou hospital, que existeix “un dèficit de pediatres a la Comunitat Valenciana però també a Espanya”, a causa de la política d’ofertes de places públiques seguida pel Ministeri d’Educació, encarregat d’aquesta qüestió.  Així, Montón ha assenyalat que “el Ministeri d’Educació, que és qui crea les places MIR, qui ha d’abordar [la situació] amb les universitats i veure quines ofertes treuen”.

  La Consellera explicava que aquesta està sent una problemàtica habitual en determinats moments de l’any, com el mes d’agost o el Nadal, on “hi ha més oferta que especialistes que puguen substanciar-la” en serveis com la pediatria o l’atenció d’urgències.

  La situació ha obligat, per tant, en paraules de Carmen Montón, a “prendre aquesta decisió de portar els parts a Xàtiva, que és l’hospital més proper”. Tot i això, la titular de Sanitat ha afirmat que “qualsevol emergència serà atesa també” a l’Hospital d’Ontinyent.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El PSOE d’Albaida alerta sobre la pèrdua de més de 300.000€ en subvencions

  En el marc de l'últim ple celebrat el 28 de novembre, l'agrupació socialista d'Albaida ha exposat la crítica situació...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -