Una exposició a Ontinyent adverteix sobre el perill de la desaparició de les abelles

El Museu Arqueològic d’Ontinyent i La Vall d’Albaida (MAOVA) inaugurava ahir l’exposició “Eixemplart, un món sense abelles”, una mostra col·lectiva d’art contemporani que utilitza com a fil conductor el rusc (colmena) de fusta.

Produïda pel Museu Valencià de la Mel de Montroi en col·laboració amb el Museu Valencià d’Etnologia i la Diputació de València, Eixemplart transforma ruscos en art a partir de la pregunta: “si desaparegueren les abelles, quin ús tindrien els ruscos?”. Tretze artistes valencians han manipulat al seu gust l’interior i l’exterior d’aquestes caixes d’abelles, utilitzant efectes sonors i lumínics, realitzant escultures i pintures diverses, i aplicant diferents tècniques artístiques com el gravat, la serigrafia o l’anomenat art tèxtil, entre altres.

Aquestos són l’escultora Inma Abarca qui ha treballat la cera, Jordi Albinyana i Maria Marchirant la pintura, Ana Martinez Morlanes el paper, Francisco Perez el vidre, Marisa Perales Trescolí el gravat i l’aquarel·la, Araceli Carrión les teles i el fil de cosir, Rafa Ferri el modelat, Josep Moltó el tint, Arnau Pascual Ledesma l’estampació, Francesc Piera el reciclatge i Teresa Queralt la tipografia.

L’objectiu de l’exposició es fer arribar un missatge directe i inquietant a la societat: la pol·linització de les flors és vital per a la nostra alimentació i per a la biodiversitat, però les abelles, unes de les principals encarregades d’aquesta missió, estan desapareixent. Les causes d’aquest extermini les trobem en l’agricultura industrial i l’ús de plaguicides tòxics. La mostra destaca la urgència i la necessitat de canviar el model de l’agricultura industrial per una agricultura ecològica.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, qui acudia a la inauguració acompanyat pel Director del Museu, Agustí Ribera, i Francesc Piera, en representació dels artistes participants, explicava que “l’exposició ajuda a la societat a conscienciar-se davant un problema tan greu com és la paulatina desaparició de les abelles, insectes dels quals l’èsser humà depèn indirectament”. A més, anima a tota la ciutadania a visitar aquesta exposició, però també a passar-s’hi pel museu la resta de l’any. “Eixemplart: Un món sense abelles” podrà visitar-se fins el 18 de setembre de 2016, amb horari de dilluns a divendres de 10 a 13:30h. i dimarts i dissabtes de 18 a 21h.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Suspesa la setmana Santa a Ontinyent

Les conseqüències del COVID-19 no paren de deixar-se notar a la ciutat. Després de la …