Un total de 26 agents de policia de 12 localitats participaren ahir en l’edifici de la UNED d’Ontinyent en una jornada formativa sobre violència de gènere. Es tracta d’una acció impulsada per l’Ajuntament, la Diputació i l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències de la Generalitat Valenciana (Ivaspe) per aconseguir una resposta el més eficient possible als casos que es registren d’aquest delicte.

El curs forma part del conveni de col·laboració signat entre la Diputació de València i l’Ivaspe per a la formació de la policia local dels municipis de la província en matèria de violència de gènere, que inclou accions formatives en 8 municipis de la província, la primera de les quals ha estat Ontinyent. El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, va assegurar en la presentació del conveni que aquest “atén la necessitat de la societat actual d’exigir més proximitat i eficàcia als policies per a resoldre problemes de violència de gènere, cosa per a la qual han d’estar preparats”.

Dels 26 agents participants, 14 han estat d’Ontinyent, i la resta de municipis com ara Albaida, Bocairent, Bolbaite, Canals, Castelló de Rugat, Enguera, Genovés, Llanera de Ranes, Turís, Vallada i Xeraco. En la presentació del curs d’Ontinyent, la regidora de Seguretat, Tudi Guillem, destacava “l’estalvi en temps i diners que suposa que cursos com aquest es puguen impartir a la ciutat, ja que evita als agents desplaçar-se a altres localitats. Al cas concret d’esta jornada, cal destacar que és especialment important per tenir un cos de policies locals preparat plenament per afrontar les situacions especialment delicades que es deriven dels delictes de violència de gènere”, manifestava.

El contingut dels cursos és de caràcter interdisciplinari i al voltant de tres àrees bàsiques: social, policial i jurídica. Amb una durada de vint hores, les classes les imparteixen docents de gran vàlua tècnica i professional de cadascun dels sectors. L’objectiu, segons l’organització, “és que les dones se senten més segures i confien en una policia local més empàtica i pròxima, capaç de tractar el problema de la violència de gènere”.

Font: Ajuntament d’Ontinyent