El regidor explica que la interpetació que fa el Consorci “és interessada” i que la suspensió de la mesura cautelar “no és cap sentència”

La Vall d’Albaida no està obligada a dur els residus a la Planta de Transferència del Consorci de Residus (COR) a Ròtova. Així ho ha explicat el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Ontinyent, Fran Quesada, qui ha aclarit que el recent auto de resolució que ha emès el Jutjat Contenciós Administratiu nº7 de València respecte a la problemàtica del fem a La Vall d’Albaida, “no determina en cap moment que els residus dels municipis de la nostra comarca hagen de ser duts a la planta de Ròtova, com ha donat a entendre interessadament el COR interpretant de manera errònia aquest auto”, explicava el regidor.

Quesada ha exposat que el Consorci “dona a entendre que la situació es ja definitiva, quan no és cert. S’atribueixen competències que no li corresponen, com interpretar l’auto, emitint un comunicat que només vol confondre i pressionar  als alcaldes i crear divisió en la Mancomunitat respecte al Pla de Minimització”, afegia. El Regidor, que recordava que la resolució definitiva segueix en mans del Tribunal Superior de Justícia, explicava així mateix que contra l’auto que s’ha emès ara “es pot interposar un recurs d’apel·lació, cosa que determinarà el departament jurídic de la Mancomunitat”, assenyalava.

Quesada mostrava també els seus dubtes “sobre els arguments que s’exposen a l’auto respecte el presumpte perjudici mediambiental que suposaria no dur a Ròtova els residus, ja que la planta de transferència de Bufali on estàvem dipositant els residus els Ajuntaments de la Vall d’Albaida és completament legal, com demostra el fet que les repetides inspeccions que ha enviat la Conselleria a esta planta i han estat salvades sense cap de problema. A més a més, hem de tenir en compte que el que fa el COR amb els residus és exactament el que fem nosaltres, i això no queda reflectit en el Contenciós Administratiu”, assenyala el regidor, qui manifestava què “el Consorci s’equivoca de ple en tot aquest assumpte, ja que el problema es polític i no jurídic”.

Per altra banda, Fran Quesada ha fet també referència a la recent publicació per part de la Diputació de València del llistat de padrons de poblacions a les quals el consorci ha de passar el rebut del Consorci en 2013 no figura Ontinyent ni tampoc cap altre municipi de La Vall d’Albaida. Cal recordar que a l’últim trimestre de 2012 els municipis de la comarca tampoc van rebre aquest rebut, explicant-se per part del Departament Jurídic de la Diputació que açò es devia a que no s’havia prestat el servei.

El Regidor de Sostenibilitat d’Ontinyent explica que “açò dona a entendre que la Diputació ve justes les nostres demandes”, recordant així mateix que s’han presentat des de l’Ajuntament d’Ontinyent dos recursos administratius contra el padró i l’ordenança fiscal del COR, recursos que la setmana vinent seran ratificats pel plenari municipal. El Regidor també destacat la importància que està tenint en tot aquest procés “la pressió que s’està exercint, tant a nivell polític pels ajuntaments, que han de mantenir-se ferms i units en defensa del Pla de Minimització; i també a nivell social, amb l’ajuda de la Plataforma del Fem que s’ha conformat a Ontinyent i està fent xerrades per tota la comarca”, recordava.