29/01/2023 - 6:16
Més
  IniciGeneralEsther Vivas reclama a Ontinyent noves lleis que afavorisquen la sobirania alimentària...

  Esther Vivas reclama a Ontinyent noves lleis que afavorisquen la sobirania alimentària de la població

  La periodista i investigadora Esther Vivas va reclamar ahir a Ontinyent noves lleis que afavorisquen la sobirania alimentària de la població. Ho va fer davant les més de 200 persones que assistiren ahir al Centre Cultural de Caixa Ontinyent a la xerrada que va oferir com a prèvia a la VI Fira per la Solidaritat d’Ontinyent, que tindrà lloc aquest dissabte a la Plaça de Sant Domingo coorganitzada enguany per primera volta pels Consells de Benestar Social i Cooperació d’Ontinyent.

  A la seua intervenció, titolada “Què amaga el sistema alimentari actual?”, Vivas va explicar en primer lloc el concepte de sobirania alimentaria, definit en 1996 pel moviment internacional d’agricultors “Via Campesina” com “el dret de cada nació a mantenir i desenvolupar els seus aliments, tenint en compte la diversitat cultural i productiva”. En definitiva, tenir sobirania plena per decidir què es conrea i què es menja, un extrem que les polítiques agrícoles i alimentàries actuals, però, no permeten, “i per això són necessaris canvis polítics que es traduisquen en una nova legislació que prohibisca el cultiu de transgènics, que contamina l’agricultura convencional i ecològica; la creació d’un banc públic de terres per a aquells que volen viure i treballar al camp; una llei artesana adequada a les necessitats dels xicotets artesans, o la reconversió dels menjadors de centres públics en menjadors de cuina ecològica i de proximitat”.

  Vivas va estar presentada pel Regidor de Política Social i Ciutadania, qui va agrair a les entitats i ongs dels consells de Benestar Social i de Cooperació la seua col·laboració i treball per fer possible la jornada i la consolidació de la VI Fira per la Solidaritat que tindrà lloc el proper dissabte a la Plaça de Sant Domingo.

  Redacció TVdigitalOntinyent
  Redacció TVdigitalOntinyenthttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

  El més llegit