Els ciutadans d’Agullent a favor de canviar les dates de les festes patronals

0

La consulta ciutadana que es celebrarà ahir diumenge amb l’objecte de decidir si es modificaven les dates en què es celebren les festes de Setembre s’ha resolt amb una aclaparadora victòria del “sí”. A la consulta hi podien votar totes les persones empadronades a Agullent  a data 1 de juny i que hagueren acomplert els 18 anys. Les dades facilitades per la Comissió Organitzadora de la Consulta Ciutadana són les següents

  • Total cens electoral: 1.990
  • Total votants: 947 (47,41%)
  • Abstenció: 1.043 (52,41%)
  • Vots nuls: 4 (0,42%)

 

 

Vots

% vots vàlids

%cens

819

86,48%

41,16%

NO

124

13,09%

6,23%

 

consultapopularAgullentAra, la Comissió Organitzadora té previst traslladar oficialment els resultats de la consulta al plenari de l’ajuntament, i que aquest decidisca en conseqüència en el proper ple, sobre el canvi de les Festes de Setembre al primer cap de setmana d’aquest mes.

Des de la Comissió Organitzadora de la Consulta, integrada per membres del Consell de Participació Ciutadana, s’ha valorat molt positivament la jornada d’ahir tant per l’alta xifra de participació, com per l’ambient de cordialitat que es va viure al llarg de tot el dia. Així mateix volen agrair a les persones i associacions que d’una o altra manera han contribuït a promoure i organitzar l’acte.

Cal recordar que  el ple de la corporació d’Agullent va aprovar per unanimitat  permetre la celebració d’una consulta ciutadana relativa al canvi de dates de les Festes de Setembre, ja que aquesta havia estat demanada  per 705 veïns i veïnes del poble (37% del cens), i avalada per totes les associacions representades al Consell de Participació Ciutadana. Ara serà el ple l’encarregat de formalitzar la voluntat ciutadana del canvi de les dates de les festes.

Publicitat