Els agents socioeconòmics donen el seu suport als pressupostos del Govern d’Ontinyent per a 2012

0
Imatge d'arxiu
  • Els comptes del Govern d’Ontinyent són aprovats pel CES i el Consell de Participació Ciutadana sense cap vot en contra
  • Els representants d’estos consells destaquen el procés de participació obert pel Govern i qualifiquen de  “realistes” els comptes presentats

Els projecte de pressuposts municipals del Govern d’Ontinyent ja té el vist-i-plau dels agents socioeconòmics de la ciutat. Tant el Consell Econòmic i Social (CES) com el de Participació Ciutadana, dels quals participen representants d’associacions veïnals, empresarials, sindicats o partits polítics, recolzaven ahir els comptes presentats per a 2012, en sengles reunions a les quals cap dels presents va votar en contra, i només es va comptar amb una abstenció al CES (del Partit Popular) i dues al Consell de Participació Ciutadana (les de les associacions del Llombo i La Vila). Aquest recolzament contrasta amb la resposta d’estos consells consultius als últims anys, on els pressupostos presentats per l’anterior govern eren rebutjats pel CES en 2011 i només comptava amb el recolzament dels membres del PP i una associació en 2010.

El debat sobre els pressupostos municipals es produïa ahir al si dels dos consells, després d’un període d’estudi per part de les diverses entitats que s’encetava amb el lliurament de l’esborrany del projecte el passat dia 18 de gener al Consell de Participació Ciutadana, i el 23 de gener al CES, publicant-se també aquest dia la proposta completa de pressupostos municipals a la web de l’Ajuntament. Des d’aleshores i fins el passat dia 30 es va obrir un termini per a presentar propostes al voltant dels pressupostos, amb el suficient temps per revisar-los detingudament per part de tots i totes.

Aquest aspecte, el del foment de la participació ciutadana per part del nou Govern, va estar un dels més destacats per part dels dos consells. Els assistents van valorar molt positivament la participativa presentació del projecte de pressupostos, amb temps suficient per a revisar-los, així com les formes de l’actual govern. Des dels consells es destacava que es tracta d’una pressupostos “realistes”, així com el fet que a uns temps com els que vivim, es done gran importància a la promoció econòmica, que comptarà amb una partida concreta. També es va agrair que el govern haja ajustat molt la despesa corrent i de personal sense haver afectat a les partides socials.

Els assistents van tenir l’oportunitat de conèixer de prop els pressupostos, amb explicacions concretes de l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i els regidors, i es van parlar sobre alguns temes concrets com l’estalvi a les contractacions i l’eficiència energètica, a més de detallar-se l’estalvi que s’ha produït en l’estructura política, amb una reducció del 15% del sou de l’Alcaldia i també del número de regidors amb dedicació exclusiva. Així mateix, es van repassar els plantejaments notificats per part de la ciutadania per correu electrònic, que més que propostes o aportacions han estat preguntes i sol·licitud d’aclariments de qüestions puntuals.

Jorge Rodríguez, va destacar el fet d’haver aconseguit un recolzament pràcticament unànim per part dels dos consells “un recolzament que és conseqüència d’haver enllestit uns pressupostos realistes, ajustats als moments actuals, i també d’haver donat la possibilitat a la gent de participar en el procés previ a l’aprovació dels mateixos”. L’alcalde afegia que amb aquest tipus de gestos “es demostra la responsabilitat i seriositat del Govern en uns moments tan complexos i incerts com els que estem vivint”.

En aquest sentit, el regidor d’Hisenda, Josep Francés, va insistir al fet que es tracta d’uns comptes “que marquen un camí que, si tot va com s’espera, ens portarà a eixir més enfortits de la crisi, perquè haurem estat capaços de reduir el deute, generant noves activitats econòmiques”. Francés agraïa també que la gent haja destacat que són uns pressupostos realistes “perquè és en definitiva la senya d’identitat d’aquest govern, allunyat d’artificis comptables com els que van portar a disparar el deute”. El regidor de Participació Ciutadana, Manuel Ruiz, coincidia també en destacar que la ciutadania “ha reconegut el fet que per primera vegada s’haja fet una exposició pública com cal d’uns pressupostos que atenen a les necessitats dels ciutadans”.

Jorge Rodríguez agraïa per últim l’intens treball realitzat des de l’àrea econòmica, i afegia que “aquest pressupost obri un camí a l’eixida de la crisi que hem de fer amb la implicació i participació de tots i totes. Els agents socioeconòmics així ho han entès, i amb el seu recolzament reforcen l’aposta del nostre Govern per garantir els serveis i fomentar nova activitat econòmica”, concloïa. El plenari on es tractarà l’aprovació dels pressupostos està previst per a dijous 16 de febrer a les 19:00 hores.

Publicitat