El temporal de pluges deixa inundacions, despreniments i carrers tallats a Ontinyent

El temporal de pluges anunciat per al cap de setmana ha descarregat amb força a Ontinyent aquesta passada nit i matinada, deixant grans quantitats d’aigua. Davant aquesta situació, des de les 12 hores de la passada nit s’han portat a terme treballs de manteniment per garantir el correcte estat de les diferents vies i camins del municipi. Entre els successos de la nit s’han registrat despreniments de terra al Camí de la Puríssima, al voltant de les 2 hores de la matinada.

Les precipitacions, que han continuat caient amb força, han obligat a prendre la decisió, al voltant de les 7 hores del matí, de suspendre les classes durant tota la jornada. A més, la gran quantitat d’aigua que arribava des del naixement del riu Clariano ha fet que aquest es desbordara al seu pas per la localitat durant el matí, fet que ha obligat al desallotjament de les vivendes de la Cantereria. Un total de 30 persones han abandonat les seues cases per precaució, de les quals 15 han sigut traslladades a l’Alberg Perú, i altres han sigut acollides per familiars. A migdia s’ha confirmat el descens de fins a un metre del cabdal del Clariano.

L’aigua acumulada també ha provocat inundacions, com la que s’ha registrat a la planta baixa del CEIP Carmelo Ripoll o en casetes del disseminat, i ha fet que els diversos accessos a la ciutat, des de Bocairent i Fontanars dels Alforins, es veieren afectats. També ha sigut complicada la circulació en diferents camins de casetes, on ha sigut necessària la intervenció de màquines.

En total, la ciutat ha recollit, fins al moment, uns 200 litres per metre quadrat. Es tracta, per tant, d’una situació excepcional que no es registrava a Ontinyent des de l’any 1982. Des de l’Ajuntament s’ha demanat novament precaució a la ciutadania, a la vegada que s’ha agraït la tasca realitzada pel cos de bombers i els cossos de seguretat.

Cal apuntar que l’Agència Estatal de Meteorologia, AEMET, ha activat per a hui l’avís de risc extrem per pluges (color roig) a la zona sud de València. Per a qualsevol incidència el telèfon d’Emergències de la Generalitat Valenciana és el 112.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Victor Vidal

Victor Vidal
Graduat en Comunicació audiovisual per la Universitat de València i especialitzat en Direcció de cinema per l’Escola de cinema Nou Prodigi de Barcelona. Anteriorment, becari a TVE València i Agencia EFE València. És col·laborador en tasques de redacció, càmera i muntatge a Televisió Digital d’Ontinyent.

També pot interessar-te

COEVAL convoca un webinar sobre sobre les claus per a enfortir a les empreses davant la crisi del COVID-19

El webinar que serà en línia i tindrà un enfocament molt pràctic se celebrarà el …