El Ple d’Ontinyent aprova per unanimitat els reglaments dels nous consells Educatiu i de Comerç i Gastronomia

0

Els nous consells sectorials municipals són fruit d’un procés al que han participat desenes d’entitats i associacions locals.

L’alcalde destaca que “a Ontinyent tenim més de 400 associacions i els consells són la millor manera que la representació ciutadana siga efectiva”.

Ontinyent va a comptar amb dos nous consells sectorials per fomentar la participació ciutadana. Així serà després que el Ple de l’Ajuntament aprovara ahir per unanimitat de tots els grups les propostes de reglaments presentades des del Govern d’Ontinyent per als nous Consell Educatiu Municipal i Consell Municipal de Comerç i Gastronomia, que obrin la porta a la constitució oficial dels dos consells.

L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, destacava al ple que “a Ontinyent tenim més de 400 associacions, i la millor manera d’articular el seu funcionament i que la representació siga efectiva és amb els consells sectorials, així com amb un òrgan superior a ells com és el Consell de Ciutat. Estos nous consells estaven contemplats al nostre programa electoral, que és un contracte que hem de complir amb la ciutadania”, explicava.

El reglament del nou Consell de Comerç i Gastronomia era portat al ple per la regidora de Comerç, Sayo Gandia, qui assenyalava que el nou consell sectorial “va a ser un òrgan de participació ciutadana, assessorament, consulta i opinió, i canalitzarà esforços amb l’objectiu comú de posar en marxa i potenciar la marca Ontinyent, que es de totes i tots”, manifestava.

El reglament és fruit d’un procés participatiu al que s’ha estat treballant als últims mesos, als quals es donava l’oportunitat de realitzar aportacions a les entitats implicades: les associacions de comerciants, hostelers, les associacions d’embotits tradicionals i de forners; la cooperativa Vinícola; l’Associació Cultural Foc i Cassola i representants dels diferents mercats. Un total de 11 entitats que al seu torn integren a centenars d’establiments i empresaris.

Pel que fa al Consell Municipal d’Educació, el ple ratificava ahir un reglament que és fruit també del treball conjunt d’agents educatius, socials i econòmics d’Ontinyent, i que era presentat pel regidor d’Educació, Óscar Borrell, qui explicava que aquest nou consell “abasta tant l’educació formal com la no formal, i va a ser un òrgan consultiu i participatiu que ens servirà com a plataforma de treball estable i cooperació per a una ciutat, la nostra, que es va adherir a la Xarxa Internacional de Ciutats Educadores i que vol seguir creixent com a Ciutat Educadora”, assenyalava.

Més de 40 entitats i associacions vinculades a l’educació reglada i no reglada a la ciutat estan formalitzant ja la seua presència al Consell Municipal d’Educació que tindrà entre les funcions contemplades al reglament aprovat ahir l’assessorament a l’Ajuntament; l’elaboració d’un Programa d’Activitats Educatives; la difusió i promoció dels principis de la Carta de Ciutats Educadores; o l’organització d’una Fira de l’Estudiant, entre d’altres.