24/04/2024 - 6:00
Més

  7 retroexcavadores i 7.000 quilos de sal per recuperar la normalitat després de la major nevada en 11 anys

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha hagut d’emprar 7 màquines retroexcavadores i 7.000 quilos de sal per recuperar la normalitat aquest dijous després del major episodi de neu en 11 anys. Després d’iniciar-se al voltant de les 5:30 hores la precipitació en forma de neu, i tenint en compte les prediccions, l’Ajuntament anunciava poc després de les 7:00 hores la suspensió de l’activitat als centres educatius i especialitzats, es tancava el poliesportiu i es feia una crida a la població per evitar desplaçaments.

  L’alcalde d’Ontinyent i President de la Diputació, Jorge Rodríguez, que avançava la seua tornada des de la fira FITUR en Madrid, coordinava via telefònica l’ample dispositiu desplegat des de l’àrea de Territori i la regidoria de Serveis Municipals per fer front a la situació. La brigada d’Obres recorria tots els carrers de la ciutat i la pràctica totalitat dels camins utilitzant 7 màquines retroexcavadores cedides per diverses empreses locals, per a les que el regidor Manuel Cuesta tenia especials paraules d’agraïment. Cuesta explicava que els 7.000 quilos de sal que s’han repartit per les diferents vies als últims dies “han servit per a reduir notablement l’impacte de la nevada respecte del que haguera pogut ser, ja que ha retardat la formació de la neu i ens ha facilitat la seua retirada, ja que en quant la precipitació ha passat a pluja, la neu s’ha desfet més ràpidament”, explicava.

  En tot el seguit d’intervencions que s’han dut a terme, el departament de Serveis Municipals ha tingut especial cura amb els accesos als centres sanitaris, i ha atés nombroses telefonades de veïns que sol·licitaven la intervenció del dispositiu municipal. Com a conseqüència de l’episodi es tallaven momentàniament vies com els camins dels Carros, La Costa, Camí Vell d’Agullent, Camí Vell de Xàtiva, el Carrer Sant Jaume i el Carril. han caigut dos pins a la zona de Galindo i el Camí de La Costa, que han hagut de retirar-se, i s’han registrat algunes incidències amb vehicles no preparats para estes circumstàncies, que en relliscar han eixit de la calçada o han protagonitzat col·lisions menors per alcanç, en tots els casos sense ferits. Les zones més elevades del terme han presentat majors dificultats per a la retirada de la neu, com ara el camí del cementeri i la zona del tanatori. Després d’haver utilitzat les referides 7 tones de sal, que estaven emmagatzemades en previsió de circumstàncies com aquesta, l’Ajuntament ha adquirit altres 5 tones per tenir-les a punt per a futures ocasions.

  El major episodi des de 2006

  El responsable de l’observatori meteorològic del Col·legi La Concepción d’Ontinyent, Pablo Guerra, ha confirmat que amb 4 cm d’espessor aquesta ha estat la nevada més important des de la nit del 27 de gener de 2006 i el posterior matí, quan va nevar de manera intermitent fins cobrir el ferm amb 10 cm de neu. Molt més intensa va ser la del 28 de febrer de 2005, quan la neu acumulada després de 4 nevades consecutives va arribar als 15 centímetres, paralitzant la població durant hores.

  El present episodi va començar amb un canvi de temperatures (que han arribat a ser de 4 graus negatius) i la primera aparició de neu granulada el passat dimarts dia 17 de vesprada. A les primeres hores l’endemà, dimecres la precipitació en forma de neu va ser de 1 centímetre d’espessor. En el matí d’aquest dijous, la precipitació en forma de neu s’iniciava a les 5:30 hores, arribant als 4 centímetres d’espessor, aturant-se la precipitació a les 8:30 per a posteriorment reprendre’s des de les 8:45 fins a les 10:00 hores, registrant-se també una tronada amb aparell elèctric.

  L’alcalde, Jorge Rodríguez, ha agraït el treball de la Brigada d’Obres, la Policia Local “i totes aquelles persones que han participat en les tasques realitzades per fer front i minimitzar els efectes de la nevada”, així com a la ciutadania en general per la seua col·laboració, tot recomanant mantenir la precaució davant les pluges anunciades per als propers dies al terme.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -