16/06/2024 - 16:27
Més

  El Pla de Sanejament de nuclis antics afecta a 150 vivendes d’Ontinyent

  Altres notícies

  El Pla de Sanejament dels Nuclis Antics d’Ontinyent afecta ja 150 vivendes, entre declaracions de ruïna i ordres d’execució. Així serà després que la regidoria de Territori haja contractat l’execució de l’enderroc de 4 edificacions en una parcel·la de 90m2 del Carrer Muralla (nº 19, 21, 23 i 25) per millorar la seguretat esponjar el barri de La Vila. El regidor de l’àrea, Jaime Peris, ha destacat que tot i les dificultats tècniques que es presenten per realitzar intervencions d’aquest tipus “l’Ajuntament va a seguir treballant en esta línia, perquè es vital per millorar les condicions de vida als barris del Poble Nou i La Vila i evitar la seua degradació”, manifestava.

  Amb aquest objectiu, el govern d’Ontinyent va posar en marxa el Pla de Sanejament dels Nuclis Antics, que en la legislatura 2011-2015 va suposar la declaració de ruina o execució subsidiària en un centenar de vivendes, a les que s’han afegit des d’aleshores altres 50. Només en 2016 l’Ajuntament va destinar 300.000 euros a actuacions d’aquest tipus, “una xifra que mostra clarament quina és la voluntat del govern municipal d’atendre un problema molt complex, que comporta nombrosos tràmits administratius i, fins i tot, judicials.

  Peris recordava que estos tràmits es troben  també amb les dificultats que plantegen alguns propietaris “que ni arreglen les vivendes malgrat el perill que representen i tampoc faciliten la reparació dels immobles per part de l’ajuntament”, manifestava. El regidor recordava en aquest sentit que, tal com estableix la llei, els propietaris dels habitatges són els qui han de tenir cura de l’estat dels mateixos. “La gran majoria de les cases que estan en males condicions són privades, i la legislació frena molt els processos necessaris perquè puga’m actuar subsidiàriament. A més, en moltes ocasions es impossible fins i tot localitzar als propietaris, raó per la qual la xifra d’actuacions que esten traent endavant pensem que és molt positiva”, assenyalava.

  Una intervenció global al casc històric

  Per altra banda, Jaime Peris ha posat de relleu que esta línia d’actuació no és l’única que ve efectuant l’Ajuntament per millorar el centre històric, i en aquest sentit recordava que el consistori ha publicat recentment el llistat d’ajudes concedides al marc del programa Ontinyent Rehabilita, que abasta els barris de la Vila, Raval-Poble Nou i la zona del Cami dels Carros i la Cantereria, i que ha suposat la concessió de més de 415.000 euros en ajudes per a la realització de 54 intervencions de rehabilitació d’immobles en esta zona.

  Estes ajudes, a més a més, se sumen a les del programa ARRU (Àrea de Regeneració i Renovació Urbana) signat el passat mes de juliol per la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez. Aquest pla, gestionat per la Directora General de Vivenda, Rebeca Torró, preveu una inversió total de 3,1 milions d’euros en un període de dos anys i permetrà la rehabilitació de 35 habitatges i la construcció d’altres 20 al barri de la Vila i el centre històric-Raval del municipi.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -