29/11/2023 - 9:32
Més

  La ruta del barranc dels Tarongers proposa descobrir l’arqueologia industrial d’Ontinyent

  Altres notícies

  Ontinyent ofereix este dissabte la ruta del barranc dels Tarongers, un recorregut circular per la part alta del riu Clariano entre barrancs encanonats a través de vies de comunicació medievals i el pas per una desena d’antics molins que aprofitaven l’aigua del Clariano com a força motriu.

  senia-moli-pep-joanAmb eixida des del molí del Pas -a 1 quilòmetre del Pou Clar a la carretera CV81- enceta el trajecte pel camí medieval entre Ontinyent i Bocairent, es puja a la cruïlla panoràmica del coll de la Dona i es continua pels alts fins als voltants de l’ermita de Sant Antoni. Després d’un gir de 180º, s’enfila pel barranc de la Fos fins al molí de Pep Joan i la seua sénia enorme. La ruta segueix barranc avall fins a connectar amb el barranc dels Tarongers on es troben diversos molin com el de Patiràs. A continuació es travessa la carretera CV81 a l’altura de la penya del Cagalló del Gegant vora riu passant pel Batanet i es remunta un poc la cota per la senda del talús de la via fins arribar de nou al Molí del Pas, completament restaurat i que actualment acull un reconegut restaurant. En total, 9,5 quilòmetres de dificultat mitjana.

  Diumenge, Fontanars acompanyarà els senderistes per la ruta de la serra de l’Ombria, de dificultat mitjana. Amb eixida des de l’ajuntament, es passarà per davant de la Bodega Los Pinos des d’on s’anirà al forn de calç, al barranc de Perez, a l’alt de Ca Navarro per a retornar a Fontanars. 10 quilòmetres i al voltant de tres hores i mitja de duració.

  Les inscripcions, gratuïtes enguany gràcies a la col·laboració de la Diputació, es poden realitzar fins el dijous anterior a la ruta, abans de les 12h, en www.valldalbaida.com. La ruta d’Ontinyent comença a les 9:00h al Molí del Pas -a 1,5 km del Pou Clar en direcció a Bocairent- mentre que la de Fonanars ho fa des de l’ajuntament. Cal estar 15 minuts abans proveïts d’esmorzar, aigua, gorra, protecció solar, roba i calçat adequat. Les rutes estan organitzades pel departament de turisme de la Mancomunitat en col·laboració amb els ajuntaments i centres excursionistes de la comarca.

  Font: Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent necessita una Oficina municipal de suport a associacions

  Gabriel Portero Valls Regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent Si per alguna cosa es caracteritza Ontinyent és pel seu dinamisme. Som...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -