22/05/2024 - 6:57
Més

  La Fira d’Albaida busca ser una festa lliure d’agressions masclistes

  Altres notícies

  La regidoria d’Igualtat junt amb la Policia Local d’Albaida han dissenyat un dispositiu especial que arranca aquest dijous 21 fins al dia 23 d’abril per a prevenir la violència masclista i les agressions sexuals, així com donar un servei d’informació i acompanyament nocturn a domicili a les persones que ho sol·liciten, especialment dones o persones que puguen patir violència per motius de gènere o orientació sexual.

  Aquest servei es recupera després dels dos anys de pandèmia donada la gran acollida que va tindre el 2019 durant les festes Patronals i de Moros i Cristians. Des de la regidoria d’Igualtat, la regidora M. Àngels Salom, ha volgut “agrair a la Policia Local d’Albaida pel seu esforç i conscienciació en la lluita contra la violència de gènere, sempre estan al costat de les iniciatives que realitzem des del departament i ajudant-nos a dur endavant accions claus del nou Pla Municipal d’Igualtat que estem redactant ara mateix per fer d’Albaida un municipi 100% lliure de masclisme”. El regidor de Model Social i Econòmic, Alejandro Quilis, responsable de plans estratègics de la ciutat ha remarcat “la gran importància de treballar la planificació estratègica com a eina transformadora, d’aquesta manera tenim fulls de ruta per a convertir Albaida en una ciutat referent amb molts aspectes, i com no, en Igualtat i Diversitat de totes les persones”.
  Aquest servei té com a objectiu la prevenció i reacció davant abusos i agressions sexuals durant els dies festius, delictes contra la llibertat sexual i víctimes de submissió química amb un dispositiu especial que com s’ha indicat també farà acompanyaments nocturns i de matinada. Una iniciativa que ve sufragada dins del Pacte d’Estat contra la violència de Gènere signat amb el Ministeri d’Igualtat i només caldrà trucar al 629 70 71 86 o apropar-se als agents policials i sol·licitar el servei.

  Per una Policia més integradora: nova unitat de Mediació Policial

  La Policia Local d’Albaida crearà la seua nova Unitat de Mediació Policial, amb aquest fi el cap de la Policia Local d’Albaida va participar en un curs intensiu de formació en Mediació Policial a Vila Real (Castelló), on membres de la seua Policia Local al costat de professorat de la Universitat Jaume I van impartir l’esmentat curs.

  La Policia de Vila Real és pionera en mediació, des de fa 14 anys a la Comunitat Valenciana i possiblement al món, continuen formant a agents internacionals en Mediació Policial.

  Es tracta d’un nou sistema alternatiu de resoldre conflictes, desavinences i controvèrsies entre persones i que es vol importar a la ciutat gràcies a la policia d’Albaida. Per al Cap de Policia Local, Aleix Hernández, “aquest sistema alternatiu de resoldre conflictes és una forma més adequada, on es busquen solucions acordades entre les dues parts i on les mateixes parts afectades seran les que buscaran l’acord consensuat, amb l’ajuda del mediador policial, a la fi una nova forma de trobar solució als conflictes, sense haver d’acudir a una manera més repressora, com la denuncia o la via judicial”.

  El cap de policia preveu que es formen la totalitat dels agents en un termini d’1 any i així poder oferir aquest servei en garanties per a la ciutadania.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -