El Partit Popular d’Ontinyent aprova pujar el IBI i no cobrar una taxa als caixers automàtics

0
  • El regidor d’Hisenda recorda que el Govern d’Ontinyent va congelar l’IBI i ha estat l’Executiu Central qui l’ha pujat
  • Josep Francés mostra la seua sorpresa per la negativa dels populars a recolzar l’ordenança que grava els caixers a la via pública

El Govern d’Espanya va aprovar per decret incrementar en un 10% l’impost de la Contribució (IBI) als veïns i veïnes d’Ontinyent respecte a l’any 2010, en contra del criteri de l’Ajuntament d’Ontinyent, que havia decidit congelar els impostos municipals en moments de crisi.

Els veïns i veïnes d’Ontinyent, quan vagen estos dies a pagar el rebut de l’IBI, es trobaran amb la sorpresa d’una pujada “injusta” i “inoportuna”, segons ha exposat el regidor d’Hisenda d’Ontinyent, Josep Francés, qui ha recordat que el Govern d’Ontinyent havia decidit no pujar este any la Contribució “perquè no és el moment de sagnar a les famílies”. Francés també ha criticat la contradicció en què incorre el Partit Popular. “Mentre puja l’IBI a Ontinyent, no recolza cobrar la taxa als bancs pels caixers automàtics”, ha insistit Francés.

Cal recordar que tal com el propi Josep Francés anunciava el passat mes d’octubre, en presentar la modificació de les ordenances municipals, ni l’Impost de Bens Immobles, ni l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica ni el d’Activitats Econòmiques s’incrementaven. El ponent d’Hisenda ha afegit que el Govern de Rajoy, pujant l’IBI, ha fet el contrari del que van prometre en campanya: “açò demostra que els del PP només són partidaris de baixar els impostos quan estan a l’oposició, però mai quan governen”, assenyala.

Per altra banda, Josep Francés ha mostrat la seua “sorpresa” per la decisió del PP de Lina Insa i Filiberto Tortosa de no recolzar la mesura aprovada a l’últim plenari pel Govern d’Ontinyent, de cobrar als bancs per ocupar terrenys públics amb caixers automàtics. Açò, explica el regidor, “demostra quina és la manera de veure les coses d’uns i d’altres”, ja que mentre el Govern d’Ontinyent pren mesures com congelar els impostos o reduir el cost de l’ús del Teatre Echegaray a les associacions del poble, el PP ordena pujar un 10% l’IBI als veïns i es nega a cobrar als bancs. En definitiva, apunta Josep Francés, “nosaltres podem dir en veu alta que defenem els interessos de la ciutadania per damunt de tot, mentre altres hauran d’explicar el per què de contradiccions com aquesta”, conclou el regidor.