Els paranyers de la Vall d’Albaida acudeixen a l’assemblea anual d’APAVAL

0
Els paranyers de la Vall d’Albaida acudeixen a l’assemblea anual d’APAVAL

La representació comarcal, formada per uns 80 aficionats, compta amb el president de la Mancomunitat, Filiberto Tortosa, i el conseller d’Agricultura, Vicente Gomar

Uns 80 representants de la Vall d’Albaida van acudir el passat diumenge, 29 d’abril, a Benicarló per a assistir a la 33a Assemblea anual ordinària d’APAVAL (Associació de paranyers de València, Catalunya, Aragó i Balears). A més d’aficionats, la delegació comarcal comptava amb la presència del president de la Mancomunitat, Filiberto Tortosa; el conseller d’Agricultura, Vicente Gomar, i l’alcalde de Bufali, Juan Salvador Jordà, que van voler així remarcar el seu suport al sector.

Després de la reunió, la comitiva va dinar amb la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi ambient, Isabel Bonig, amb la qual van poder intercanviar opinions sobre aquest àmbit. De fet, Filiberto Tortosa va recolzar la pràctica d’aquest mètode de caça “sempre des de la defensa de la biodiversitat i de l’exigència als seus practicants per assegurar la protecció de les espècies”; per això, el president de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida advocava per “fer compatible el respecte a la naturalesa amb una activitat ancestral de la nostra comarca”. D’aquesta forma, Tortosa incidia en què no “s’ha de condemnar el parany sense conèixer-lo en profunditat ja que presenta una gran diversitat de propostes lligades al territori com es demostra en el Concurs de reclam bucal que celebrem anualment a la Vall d’Albaida”.

No hi ha articles per mostrar