El paratge del Salido de l’Olleria es convertirà en un Centre d’interpretació de la natura

0

Un conveni amb la Diputació de València permetrà recuperar la zona del Salido de l’Olleria i convertir-la en un Centre d’Interpretació de la Natura, on es podrà vore de forma experimental com evolucionen els boscos, i com pot influir la mà de l’ésser humà en la gestió forestal.

El Diputat de Medi Ambient Josep Bort, ha visitat la zona, junt a l’Alcalde de l’Olleria Julià Engo, i la resta d’autoritats locals, i ha conegut de primera mà com serà aquest projecte. “ Per a l’àrea de Medi Ambient de la Diputació, este és un dels projectes prioritaris, perquè és ambiciós però a la vegada molt interesant. Es plantaran diferents tipus d’espècies autòctones, que aniran des de les més tractades des del punt de vista de la gestió agroforestal, a les pràcticament salvatges. Això ens permetrà tindre un mosaic per vore com evoluciona la natura en el pas del temps, i com canvia la reforestació si és natural o està darrere la mà de l’home”, explica el Diputat de Medi Ambient.

En la reforestació s’utilitzaran plantes típiques de la zona com ara les oliveres, nouers, garroferes, etc. El projecte té un pressupost de 100.000 €, que seran sufragats en un 80% per la Diputació de València, i en un 20% per part de l’Ajuntament de l’Olleria. “Estem davant d’una important inversió financera que ens permetrà als ollerians recuperar un espai, que el mal ús d’alguns havia deteriorat. Volem que la gent, tant de l’Olleria com dels pobles veïns, puga vindre a conèixer i a gaudir de la natura en un entorn únic ”, afirma Julià Engo, Alcalde de l’Olleria.

El Salido va ser adquirit per l’Ajuntament fa uns anys i en ell, s’han fet diferents inversions per part tant del Consistori, la Generalitat i la Diputació de Valencia, entre elles la rehabilitació de l’edifici. Està considerada una zona l’alt valor paisajístic, “ és un espai obert al mar, on es poden vore molt definides les dos zones la solana i la ombria. Realment és una meravella i cal posar-a en valor”, comenta Josep Bort.

En breu s’iniciaran els treballs, tot i que com ha explicat l’alcalde de l’Olleria “ este és un projecte a llarg termini, perquè el que volem es que els arbres cresquen, al igual que ho fem les persones, i així poder estudiar realment la seua evolució”.

Font: Ajuntament de l’Olleria