El documental sobre l’Any 10 arriba divendres a Castelló de Rugat

Demà divendres 22 de juliol arriba a Castelló de Rugat la projecció del documental L’Any 10. L’emigració de la Vall d’Albaida a l’Argentina al pati de les Escoles Velles a les 22:30 hores. Amb una duració de 57 minuts, conta les conseqüències de la fil·loxera en els camps de vinya de la Vall d’Albaida, que just venien d’una època esplendorosa. Per combatre la plaga calia arrancar les vinyes de peu europeu i substituir-les per unes immunes de peu americà, però molts propietaris no van poder afrontar la inversió i es van veure obligats a emigrar. Es calcula que un 30% de la població activa va provar sort en destinacions com Barcelona, el Midi francés i l’Argentina. El documental ha estat realitzat per Lluís Pérez, Josep Mira i Casimir Romero, amb la col·laboració de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, el cine club Utiye, i els cellers Tomàs Torres, Terres dels Alforins i el Mas l’Arboleda, i patrocinat per l’Associació de Veïns El Llombo.

Aquesta és una de les activitats que l’Ajuntament de Castelló de Rugat ha programat des de juny en la campanya Estiu festiu, una proposta adreçada a tots els veïns i veïnes que inclou activitats, actuacions i projeccions per a un públic de distintes edats i sensibilitats durant els mesos de juny, juliol i agost, quan la gent del poble aprofita per eixir a gaudir de l’encant i la tranquil·litat dels carrers i places del municipi en companyia del veïnat. Per això l’Ajuntament de Castelló de Rugat, ha volgut sumar-se a la festa dels seus i oferir una àmplia i variada proposta d’activitats, en que la vessant cultural té una especial rellevància.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Les Arts Volant arriben este estiu a La Pobla del Duc i Atzeneta d’Albaida

‘Les Arts Volant’ portarà l’òpera ‘El tutor burlat’, del compositor valencià Vicent Martín i Soler, …