El barri de Sant Josep planta la seua falla del 2012

El passat dissabte dia 3 de març, es va plantar la falla en el pati de la parròquia. Enguany, la temàtica triada fa relació a les Festes de Moros i Cristians i a la relació de les mateixes amb el Centre Júnior, sobre tot als campaments on una de les Jornades Tema més repetides al llarg de tants anys, és la referida a les nostres festes majors. En les escenes podem trobar des de com participar als alardos, fins a com eixir en un “boato” de l’entrada, sense oblidar als músics i als qui col·laboren amb ells. A la part central, on hi ha un castell, podem llegir com diria J.J. Cervino, autor de les ambaixades, el “orgulloso mote que por encima de su blasón la noble villa trae….Cual mis aguas es limpio de mis hijos el linaje”. Per darrere, podem vore un recull de fotografies que demostren eixa singular relació del campaments Juniors amb les festes de Moros i Cristians. Dalt del mateix, estan els escuts de les 24 comparses de la ciutat.

La falla va quedar inaugurada per la vesprada, després de la crida, una vegada que van arribar els fallers a la porta del pati, on esperaba una comitiva formada per membres de la Junta de Festes del Santíssim Crist de l’Agonia amb el seu president al cap, junt amb els càrrecs de les festes d’este any i que junt als mateixos fallers i representats del Centre Júnior, amb el seu cap de Centre, van anar fins el propi monument, per tal de inaugurar-lo amb eixa dedicatòria a la festa Mora i Cristiana. Este acte es va completar amb la col·locació de les banderes de la creu i la mitja lluna al merlet del castell, per part dels banderers del 2012.

Per a rematar el monument i als dos costats d’una imponent torre mora, trobem la figura d’un àrab i el cap d’un cristià. La falla ha estat construïda un any més per l’artista faller José Sanchis Izquierdo.

Després de dinar, els equips junts els seus educadors, van passar per les cases del barri en la tradicional arreplegà. Volem agrair a tots els veïns la seua col·laboració econòmica important, per que tot el que tenim programat per als xiquets puga fer-se sense cap problema.
Una vegada acabada l’arreplegà, els fallers i falleres junt als fallers majors, van pujar a l’escenari per fer la crida, acte amb que en el que els els fallers, acompanyats per tots els juniors, anunciaven per diversos carrers del barri l’inici de les festes falleres. Amb uns “pom pons” confeccionats per ells mateix, inundaren el carrer amb els colors propis de la panyoleta, el roig i el negre de les cintes i el blanc del bastó.
A la nit, tots els educadors junts en un sopar de germanor, es van ajuntar i cap destacar que el grup encarregat de preparar-la, va aconseguir que tots ho passaren d’allò més be.

També cap destacar que ja s´han començat a vendre les apetitoses creïlles fregides, acompanyades per hamburgueses casolanes elaborades en una carnisseria del poble,o per un entrepà de llonganissa o per un sandvitx mixte. Al mateix temps, es pot degustar cafè i descafeïnat ben calentet. També, les nostres cuineres, han començat a elaborar els tradicionals bunyols que amb tanta estima preparen i que de ben segur,  faran les delícies de tots els qui vulguen menjar-ne.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El PP considera “fonamental” que l’Hospital d’Ontinyent deixe d’utilitzar-se com a arma política

El Partit Popular d’Ontinyent considera fonamental que “el tema del futur Hospital no s’utilitze de …