21/04/2024 - 17:52
Més

  Discurs íntegre de Paula García en l’acte institucional del 9 d’octubre

  Altres notícies

  Discurs íntegre pronunciat per Paula García, com a portaveu d’EU, en l’acte institucional del 9 d’octubre de 2016, al palau de la Vila d’Ontinyent:

  “Bon dia senyor Alcalde d’ Ontinyent, companys i companyes de coorporació, d’altres autoritats, persones i entitats guardonades i públic en general.

  Avui celebrem a Ontinyent el dia gran del País Valencià, i en aquesta diada volem manifestar que n’estem orgullosos de la nostra terra, dels nostres paisatges , de la nostra llengua i cultura pròpies i en definitiva de la nostra gent.
  Som un País obert , tolerant i acollidor, un País que com molts d’altres viu moments convulsos, moments de necessària lluita per enfortir i recuperar els nostres drets socials, les nostres senyes d’identitat i els nostres drets com a ciutadans i ciutadanes, drets que en els darrers temps ens han estat usurpats.

  Han estat molts anys de polítiques nefastes a esquenes de la ciutadania, engegades sovint per atacar i fer malbé els drets i la quotidianitat de la majoria social. Aquestos anys de foscor i malbaratament de recursos públics junt a un infrafinançament injust han fet que al País Valencià moltes ens creguérem ciutadanes i ciutadans de segona. L’actual Consell ja ha encetat un camí difícil no lliure d’entrebancs per recuperar la dignitat del nostre poble a l’igual que molts ajuntaments, institucions decidides a treballar de valent per recuperar la dignitat del nostre país.

  A nivell local aprofitem per reivindicar compromisos històrics d’altres administracions amb la nostra ciutat ( L’Hospital de Nova Planta, La Residència per a Persones amb Discapacitat intel•lectual , la línia de Tren Xàtiva- Ontinyent- Alcoi, millores necessàries en educació com la reforma del pavelló infantil del col•legi Bonavista, la Contrucció o reforma de l’ IES l’Estació, el nostre Pla de Minimització de Residus i un lamentable i llarg etcètera).

  La nova Diputació presidida pel nostre alcalde malgrat el notable canvi de rumb en la gestió i prioritats polítiques és una institució que creiem obsoleta i poc democràtica que hauria de donar pas a una racionalització de competències de les diferents administracions , però per damunt de tot esperem que aquesta institució done pas a una llei de comarcalització on els municipis recobren major pes i protagonisme, ja que som les administracions més properes a la ciutadania .
  L’expoli i deteriorament del nostre territori en els darrers anys i les imposicions de Lleis i de gestions nefastes per al nostre medi han fet que la gestió del fem es convertira en un suculent negoci per a uns pocs. Reclamem una nova Llei Autonòmica que faça fora els Consorcis i aposte de manera clara i decidida pels Plans de Minimització locals i comarcals, on la gestió del fem siga més respectuosa amb la reutilització, la reducció en origen i el reciclatge.

  A nivell social ens resten moltes batalles per guanyar, la necessitat d’un servei de transport públic com la línia Xàtiva- Ontinyent- Alcoi que actue com a servei públic i eix vertebrador del nostre territori, aquesta lluita de defensa de la línia de ferrocarril ha d’estar més viva que mai.

  Continuem patint una greu situació d’atur , les administracions locals comptem amb pocs recursos per generar polítiques actives d’ocupació que ajuden a pal•liar aquesta desfeta social, gran part de la població s’hi troba condemnada a l’exclusió social. La manca d’oportunitats i de condicions de treball mitjanament dignes , han fet que part de la generació més jove i preparada de la nostra història haja de patir un trist exili econòmic a d’altres ciutats europees .

  Front aquesta situació hem de continuar treballant amb totes les nostres forces traçant plans i mesures que minven les taxes d’atur i que ajuden a activar la nostra economia . A més a més, les entitats locals ens enfrontem al desenvolupament d’ una Llei anti- ajuntaments que pretén buidar-nos de competències i que no és altra cosa que un atemptat contra el primer esglaó de la nostra democràcia.

  El País Valencià és dignitat, malgrat els múltiples entrebancs que es posen en el nostre camí , hui volem fer una crida a la ciutadania del País Valencià per tal que continue defensant els nostres drets com a poble, la nostra llengua, la nostra cultura i les nostres senyes d’identitat. Com a valencians i valencianes hem de reclamar major respecte, un finançament just, major protecció del nostre territori i el desenvolupament urgent de polítiques que afavorisquen l’economia productiva i el treball, posar el nostre èmfasi en la protecció del benestar social dels nostres ciutadans desenvolupant polítiques encaminades a la justícia social i a la recuperació del treball amb dignitat. Especial atenció hem de posar en la lluita contra les múltiples violències que assoten la nostra societat, les polítiques inclusives d’Igualtat són fonamentals. Dissortadament seguim patint atemptats i assassinats quasi a diari contra de les dones, la violència és una xacra que podem minvar augmentant els esforços en prevenció i atenció a les víctimes del delicte. Comptem per a això amb una eina poderosa l’Educació, reclamem doncs més recursos per treballar en coeducació i sensibilitzar al conjunt de població en la lluita contra la violència, lluita que no és tan sols una cosa de dones, sinó de la societat en el seu conjunt.

  Els atacs a la nostra llengua i cultura no cessen per això des d’ací volem llançar una crida a la societat per tal que dia rere dia prestigie les nostres senyes d’identitat , la nostra cultura i la nostra llengua. Els i les habitants de l’aldea del País Valencià n’estem ben orgullosos de la nostra terra i de la nostra gent .

  Sabem que les valencianes i els valencians som persones lluitadores i ens comprometem a defensar un model econòmic i social respectuós amb el nostre medi, amb els treballadors i treballadores, un model de convivència lliure de mentides i corrupció, on siguen prioritat els drets socials i ciutadans, on la nostra llengua i cultura siguen lliures, on la participació ciutadana siga una realitat i millore la qualitat de la nostra democràcia, una societat que camine cap a la igualtat sense complexos i siga capaç de protegir d’una manera ampla i solidària els drets i la dignitat de les persones més febles, que necessiten de major protecció .

  Per últim volem agraïr la tasca desenvolupada a nivell social per les entitats i persones guardonades . Des de fa uns anys hem intentat que es recupere aquest emotiu acte per felicitar i agrair el compromís social i personal d’un grup de referents . Sou vosaltres els que amb el vostre empeny i bon fer en el vostre dia a dia possibiliteu que avancem com a poble, heu fet ressonar i heu posat veu a milers de persones i col•lectius que necessitaven del vostre esforç i el vostre exemple , heu fet millorar la nostra societat possibilitant en aquesta canvis, millorant les condicions de vida , la confiança i la il•lusió d’una societat que es mou i roman viva. Miquel Gironés, Bombers del Parc d’Ontinyent, Assemblea Local Creu Roja, Associació de criança Lligam, Centre de Dia de Menors El Rogle i Francisco Ferrero Campos gràcies per fer que les lluites, somnis, sons i somriures de la nostra societat facen més fàcil el camí que hem emprés per millorar la nostra realitat.
  Des d’ EU us felicitem pels vostres guardons i pel vostre exemple. Ontinyent se sent molt orgullosa de poder comptar amb persones i col·lectius com vosaltres, amb Ovidi diguem que ja no ens alimenten molles , que ja volem el pa sencer, gràcies perquè juntes i junts fem país .

  Moltes Gràcies. Visquen les festes del Llombo. Visca el País Valencià”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -