De l’herència del fang als plafons devocionals dissabte que ve a l’EntreComarques

0

Este dissabte a les 10:30 i des de la porta de l’ajuntament de Castelló de Rugat s’iniciarà la ruta l’Herència del fang que conduirà els que s’apunten a l’EntreComarques fins a espais emblemàtics de la temàtica del fang com el forn de la gerreria, l’ermita de Sant Antoni i Santa Barbera o el Museu de la Gerra Evarist Navarro, on se servirà un refrigeri als participants.

De vesprada, Salem obrirà les portes de l’església parroquial de Sant Miguel Arcàngel, on destaca l’altar major i portarà els visitants pels carrers principals i el nucli urbà i mostrar-los els plafons ceràmics devocionals dels segles XVII, XVIII, XIX i XX, les cases senyorials, de finals del XIX i principis del XX, el Parc dels garrofers, amb el rellotge de sol de Joan Olivares o el cementeri del 1900, on destaca un conjunt de capella i dos panteons de rajola a cara-vista, d’estil modernista que recorda les construccions aragoneses. La visita acabarà amb una degustació per a tots els participants.

Ahir diumenge, l’EntreComarques va portar mig centenar de visitants a Albaida i Benissoda. Els inscrits en el programa de turisme intercomarcal van poder disfrutar del Museu Internacional de Titelles d’Albaida (MITA), les pintures de Segrelles o de l’explicació del toc manual de campanes. De vesprada, Benissoda els va obrir les portes, entre d’altres, el Museu Etnològic de la Vall d’Albaida de la Mancomunitat.

La rutes comencen a les 10:30h pel matí i a les 16:30h per la vesprada des dels ajuntaments. Les visites tenen un preu de 4€ per persona i dia que inclou les rutes de matí i vesprada, la visita als monuments i la degustació gastronòmica. Els interessats es poden inscriure fins al dijous en https://goo.gl/I19h8W