Lectura i esport a benefici dels malalts mentals i d’Alzheimer d’Ontinyent

0

L’Ajuntament d’Ontinyent cedeix les instal·lacions del poliesportiu i la biblioteca per a organitzar actes soldiaris amb ADIEM i AFAO

Jorge Rodríguez destaca el treball de dues associacions “fonamentals per a les persones vulnerables” i que han signat convenis plurianuals amb el consistori

Les instal·lacions del Poliesportiu i la Biblioteca Municipal de Sant Josep d’Ontinyent acolliran aquest mes  dues activitats solidàries a benefici de les associacions AFAO i ADIEM, responsables del manteniment de Centre de Malalts d’Alzheimer i el Centre de Malalts Mentals D’Ontinyent, respectivament.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyat pel Regidor de Política Social, Manuel Ruiz, rebia hui al despatx d’Alcaldia als presidents d’ADIEM (Vicent Sanchis), AFAO (José Ignacio Terol) i el Martínez Valls Bàsquet (Jesús Sanz), entitats que organitzen el partit benèfic Eset Ontinet-Bàsquet Paterna. L’encontre tindrà lloc dissabte 29 de desembre, a partir de les 19:00 hores, recaptant-se un euro per cada entrada, que es poden adquirir anticipadament al CRIS i al Centre de Dia d’Alzheimer, o el mateix dia al pavelló, on es sortejaran entre els asistents regals de les diverses empreses patrocinadores.

Estes entitats “són fonamentals per a les persones vulnerables”, destacava l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui recordava que el Govern d’Ontinyent ha renovat enguany per a 4 i 5 anys els convenis de col·laboració de l’Ajuntament amb les associacions AFAO i ADIEM, respectivament, “Són convenis que no sols garanteixen el futur d’estos serveis sinó que fan un pas més, incrementant les partides que aporta l’Ajuntament”, afegia el primer edil. El regidor de Política Social i Ciutadania, Manuel Ruiz, mostrava la voluntat de què estes entitats “comproven activament que compten amb el suport de l’Ajuntament a la seua tasca, i més en temps difícils com els que estem vivint”, assenyalava.

Per altra banda, demà dijous, 13 de desembre, tindrà lloc un altre acte benèfic a benefici d’ADIEM: es tracta de la presentació a la Biblioteca de Sant Josep del llibre solidari “Els escrits pericana”, de Germán Llorca.  “Els escrits pericana” és un recull de contes, relats i històries breus que recorren temes com l’amistat o la solidaritat.

El llibre és un projecte solidari, ja que els beneficis íntegres que genera la seua venda són destinats a col·laborar amb ADIEM, gràcies al plantejament de l’edició com un projecte “crowdfunding”, al qual vàries persones aporten una xicoteta quantitat de diners a canvi d’una participació en el mateix, “que en aquest cas és una recompensa immaterial”, explicava Llorca. Aquest plantejament ha permès que el cost real del llibre siga zero, amb la qual cosa el 100% del rendiment de la venda són beneficis per a l’associació. “S’acosta el Nadal, amb ell la possibilitat de fer un regal o de fer-se’l a un mateix, i aquest llibre pot ser una bona excusa, perquè és regalar solidaritat”, afegia l’autor.

L’acte de presentació serà demà a les 20:00 hores a la sala d’actes de la Biblioteca de Sant Josep, on hi haurà la projecció d’un vídeo-resum del llibre dissenyat per Diana Cortés, també la lectura d’alguns fragments del llibre, a càrrec d’Almudena Francés i les persones que integren ADIEM. Al final, hi haurà la possibilitat de comprar un exemplar de l’obra que l’autor signarà per a qui ho vullga. Posteriorment, “La Llibreria” d’Ontinyent (c. Martínez Valls, 18) s’ha sumat a aquesta iniciativa solidària i serà el punt de venda exclusiu del llibre.