amic ficcions
Home > General > Bocairent inicia la tramitació de les ajudes estatals arran de la pedregada

Bocairent inicia la tramitació de les ajudes estatals arran de la pedregada

L’Ajuntament de Bocairent va obrir aquest dimarts, 11 d’agost, l’oficina d’atenció al públic per informar i per assessorar a tramitar les ajudes estatals disponibles a hores d’ara arran de la pedregada soferta pel municipi el 31 de juliol passat. El servei estarà disponible de dilluns a divendres en horari de 9.00 a 14.00 h en les pròpies instal·lacions consistorials i els afectats hauran d’acudir abans del 31 d’agost.

Les subvencions aplicables segons la normativa vigent van destinades a unitats familiars (per danys personals i per danys materials en vivendes i estris, no estan contemplats els desperfectes soferts per vehicles), a comunitats de propietaris (per danys materials en elements comuns d’ús general), a corporacions locals (per despeses d’actuacions en situacions d’emergència) i a persones físiques o jurídiques titulars d’establiments mercantils, industrials o de serveis amb 50 treballadors o menys (per danys en el local del negoci o en béns relacionats amb l’activitat) tal i com recullen les instruccions donades per la Subdelegació del Govern de València. La informació aportada per la instància governamental venia en resposta a l’escrit remés per l’alcalde Josep-Vicent Ferre dies abans en el qual sol·licitava l’inici de la declaració de situació d’emergència o de naturalesa catastròfica.

De fet, el Ple municipal reunit en sessió extraordinària i urgent el 6 d’agost passat va aprovar per unanimitat a proposta de l’Alcaldia sol·licitar altres vies d’ajudes tant a l’Administració de l’Estat com a la Generalitat Valenciana i a la Diputació de València. En el primer cas, cal un reial decret-llei aprovat pel Consell de Ministres posteriorment a l’avaluació dels danys, procediment que ja està realitzant també l’Ajuntament de Bocairent; per tant, aquesta opció encara no està disponible. Igualment, el Ple va refermar la iniciativa del govern municipal de bonificar en un 95%, la màxima permesa per la legislació, l’impost d’obres i de construccions a aquelles intervencions que es realitzen com a conseqüència de la pedregada, amb la finalitat de rehabilitar o de reparar edificacions.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

Un Pla de Xoc que permetrà reduir a un mes les valoracions de la Dependència en 2020

L’Ajuntament d’Ontinyent ha posat en marxa un Pla de Xoc que permetrà reduir a un …