Bocairent inicia la tramitació de les ajudes estatals arran de la pedregada

L’Ajuntament de Bocairent va obrir aquest dimarts, 11 d’agost, l’oficina d’atenció al públic per informar i per assessorar a tramitar les ajudes estatals disponibles a hores d’ara arran de la pedregada soferta pel municipi el 31 de juliol passat. El servei estarà disponible de dilluns a divendres en horari de 9.00 a 14.00 h en les pròpies instal·lacions consistorials i els afectats hauran d’acudir abans del 31 d’agost.

Les subvencions aplicables segons la normativa vigent van destinades a unitats familiars (per danys personals i per danys materials en vivendes i estris, no estan contemplats els desperfectes soferts per vehicles), a comunitats de propietaris (per danys materials en elements comuns d’ús general), a corporacions locals (per despeses d’actuacions en situacions d’emergència) i a persones físiques o jurídiques titulars d’establiments mercantils, industrials o de serveis amb 50 treballadors o menys (per danys en el local del negoci o en béns relacionats amb l’activitat) tal i com recullen les instruccions donades per la Subdelegació del Govern de València. La informació aportada per la instància governamental venia en resposta a l’escrit remés per l’alcalde Josep-Vicent Ferre dies abans en el qual sol·licitava l’inici de la declaració de situació d’emergència o de naturalesa catastròfica.

De fet, el Ple municipal reunit en sessió extraordinària i urgent el 6 d’agost passat va aprovar per unanimitat a proposta de l’Alcaldia sol·licitar altres vies d’ajudes tant a l’Administració de l’Estat com a la Generalitat Valenciana i a la Diputació de València. En el primer cas, cal un reial decret-llei aprovat pel Consell de Ministres posteriorment a l’avaluació dels danys, procediment que ja està realitzant també l’Ajuntament de Bocairent; per tant, aquesta opció encara no està disponible. Igualment, el Ple va refermar la iniciativa del govern municipal de bonificar en un 95%, la màxima permesa per la legislació, l’impost d’obres i de construccions a aquelles intervencions que es realitzen com a conseqüència de la pedregada, amb la finalitat de rehabilitar o de reparar edificacions.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

La Bruja Avería i els Electroduendes aterren en Albaida

El llegat del creador de marionetes tan famoses com les de la Bola de Cristal, …