21/04/2024 - 18:13
Més

  Es reforçarà la seguretat a tota la ciutat amb motiu del concert de Pablo Alborán i les festes

  Altres notícies

  Ontinyent reforçarà la seguretat tant al nucli urbà com en el disseminat amb motiu del dispositiu especial previst per al concert del cantant Pablo Alborán i les festes de Moros i Cristians. Així es confirmava hui a la Junta de Seguretat que ha tingut lloc a l’Ajuntament d’Ontinyent, copresidida per l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i el Subdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Valderrama, a la qual han assistit també el Director General de l’Agència de Seguretat i Resposta d’Emergències, José Mª Ángel, la regidora de Seguretat, Tudi Guillem, i representants de la Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Local.

  El dispositiu per a festes reforçarà la seguretat dels espectadors i el trànsit no només als enclaus on es produisquen aquestos esdeveniments i els seus voltants, sinó que a més reforçarà la vigilància en la resta del nucli urbà i el disseminat per prevenir possibles robatoris. Quant a les xifres globals, a la junta s’ha constatat que la ciutat manté una taxa de criminalitat de 21 casos per cada 1.000 habitants, molt per davall de la mitjana autonòmica (45 per 1000), donant continuïtat a les bones dades que venen assolint-se especialment als últims anys.

  Els presents han coincidit en destacar que les xifres són molt positives la ciutadania pot sentir-se segura a Ontinyent, “tot i que no s’ha de baixar la guàrdia i seguir treballant tots coordinadament per mantenir estes bones xifres i seguir sent una ciutat capdavantera en matèria de seguretat”, destacava l’alcalde d’Ontinyent.

  Entre les dades que han transcendit dels informes dels diferents cossos i forces respecte dels últims 12 mesos, s’ha destacat que, segons s’explicava des de la Policia Nacional, a Ontinyent han baixat un 8% els delictes i un 14% les faltes, així com un 51% els robatoris a domicilis, i un 14% el global de denúncies.  Des de la Guàrdia Civil la xifra més significativa era l’augment en un 4% de l’esclariment dels delictes i en un 16% de l’esclariment dels delictes contra el patrimoni; mentre que la Policia Local posava de relleu en la comparativa del primer semestre de 2014 i el de 2015 un notable descens a les denúncies per sorolls i semblants (132 casos menys que fa un any) i les queixes per establiments públics (44 casos menys), mentre que han pujat en 50 casos les inspeccions a animals i en 16 les mediambientals.

  Per altra banda, des de l’Ajuntament s’ha demanat a la Guàrdia Civil que augmente el seu recolzament presencial per al control dels estacionaments indeguts a les immediacions del paratge natural del Pou Clar, destacant-se per part de la regidora Tudi Guillem la importància d’actuar en aquest espai per evitar riscos per a la seguretat del trànsit en aquesta zona. A més a més, s’ha debatut al voltant de l’ampliació del Pla Director de Convivència a Ontinyent, per la qual agents de Policia Nacional i Guàrdia Civil imparteixen conferències als instituts i centres educatius per tal d’actuar contra problemes com ara el “cyberbulling” o les conductes addictives en la joventut.

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -