11/12/2023 - 10:59
Més

  ANIMA celebra el II Memorial Susana Balaguer i el dedica a la seua fundadora Emi Fons

  Altres notícies

  L Associació Càncer Ontinyent, ANIMA, ha emés una nota de premsa on ha fet referència al II Memorial Susana Balaguer, celebrat dissabte passat, per commemorar el Dia Mundial del Càncer. Aquesta cita, a més, es va convertir en un acte molt especial, ja que va servir per a recordar a la fundadora d’ANIMA, Emilia Fons:

  “El passat dissabte 6 de febrer els assistents al II Memorial Susana Balaguer van viure un acte ple de moments màgics i inspiradors que mai oblidaran.

  Un memorial en el que a banda de la música, aquest any el protagonisme se l’emportava Emilia Fons, la membre fundadora d’ANIMA que ens deixava a finals de 2015. I es que encara que ella ja no estava físicament, es va fer molt present durant tot el acte.

  Per obrir l’acte el president de l’associació, Lluís Muñoz, dedicava unes paraules a totes aquelles persones que ens han abandonat, entre elles, Emilia Fons de qui destacava que “va ser junt, a Mariola, el motor d’ANIMA i juntes ens van ajudar a conformar la estructura de l’associació. Era una persona única que ens ha deixat una gran experiència de vida i és un exemple a seguir per tots nosaltres”. També va aprofitar per recordar a Luís Martinez, “un home conegut per la seua gran tasca per la cultura i el oci d’Ontinyent”. Muñoz també va agrair als músics, vinguts des de diferents punts de tota la Comunitat Valenciana, la seua col·laboració desinteressada.

  A continuació Mariola Penadés, filla d’Emilia Fons i també fundadora d’ANIMA, contava la experiència de sa mare amb la malaltia.

  Després va tenir lloc el recital musical, amb la col·laboració d’AD LIBITUM, en el que es van escoltar peces com ara la Serenata de Shubert, La Misión de Morricone, Salut d’amour de Elgar o la Fantasia de Chopin, interpretades per músics com ara Roberto Turlo, Oboè solista de l’Orquestra de València, Francesc Navasquillo qui ha ocupat la càtedra de violí al Conservatori Superior de Castelló, el pianista Daniel Rodríguez i professors d’AD LIBITUM com ara Angels Muñoz (violí), Paul Montenegro (piano), Dani Rengel (guitarra), i Patricia Sanchis (flauta).

  Per concloure l’acte, Mariola Penadés, acompanyada al piano per Paul Montenegro, va llegir l’inspirador poema “Habitarás La Tierra” escrit per el seu pare a la seua mare poc abans de deixar-nos. Unes paraules que van transmetre una immensa sensació de pau i tranquil·litat als assistents. Seguit del poema, es va reproduir una gravació que ella mateixa va realitzar poc abans de deixar-nos i que suposava una gran llisó de vida. Unes paraules en les que, Emi feia referència a les coses importants de la vida com ara viure de manera autèntica, ser lliures, ser agraïts, en definitiva que el nostre projecte siga la nostra construcció personal.

  Per finalitzar, Santi Sais, company d’ANIMA, va dedicar a Emi dos cançons molt especials per a ella, Mediterráneo de Serrat y una versió en català del My way de Frank Sinatra”.

   

  Fotografia cedida pel Centre Cultural Caixa Ontinyent.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -