Una unitat de comunicació i llenguatge (CiL) per a alumnat amb necessitats especials a Ontinyent

0

Ontinyent comptarà el proper curs escolar amb una unitat especifica de comunicació i llenguatge (CiL) per a alumnat amb necessitats especials, que s’ubicarà al col•legi Rafael Juan Vidal. La Conselleria d’Educació atén així una demanda conjunta que venia realitzant-se des del Govern d’Ontinyent, la Comissió d’Escolarització, Inspecció Educativa i les famílies, confirmant-se la ubicació en aquest centre per comptar amb les condicions més adequades d’espais, infrastructures i ràtios.

L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, que es reunia esta setmana per tractar l’assumpte amb la nova associació INCLOU-TEA de famílies d’alumnat amb Trastorn de l’Espectre Autista, (qui venia demanant aquest servei) destacava la noticia com “una nova mostra del canvi de sensibilitat del Consell cap a Ontinyent respecte a anteriors legislatures, un canvi que el Govern de Ximo Puig també mostra aportant fons per executar millores a les infrastructures educatives a la nostra localitat”, assenyalava.

En aquest sentit, cal recordar la inversió prevista per la Conselleria d’Educació de 545.000 euros en millores d’infrastructures al col•legi públic Vicente Gironés per a la renovació de la xarxa elèctrica, la retirada d’una coberta d’amiant i la instal•lació d’un ascensor, obres a executar en estiu. A esta quantitat cal afegir els 130.000 euros que aportarà la Diputació per al canvi de finestres i portes del col•legi Martínez Valls; i els 194.000 que la Junta de Govern de l’Ajuntament aprovava destinar al projecte de la coberta del Col•legi Bonavista, un dels més votats al procés “Ontinyent Participa”.

La Unitat Especifica de Comunicació i Llenguatge (CiL) amb que es dotarà a Ontinyent està pensada per alumnat amb diagnostics del Trastorn Generalitzat del Desenvolupament (TGD) i també per aquells amb diagnostic Trastorn Especific del Llenguatge (TEL). Aquestes aules són experimentals, amb una ratio baixa d’alumnat (8 alumnes) que es troben dins dels centres ordinaris, i en el qual l’alumnat comparteix la jornada CiL i la seu aula ordinària. L’aula disposa d’una mestra d’Audició i Llenguatge, una mestra de Pedagogia Terapeutica i una educadora.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, explicava que “aquesta aula d’integració socioeducativa, serà un espai central per a l’educació i per la socialització de les persones de hui i del futur, i així aconseguir que totes i tots pugam tenir una educació digna que té en compte les nostres peculiaritats i les nostres condicions”. A Ontinyent es possibilitarà amb criteris d’equitat i distribució de l’alumnat la escolarització a l’aula CiL. La regidora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, que també assistia a la reunió, apuntava que “Aconseguirem que l’alumnat conega la diversitat, un món ric i real, aprenent el curriculum, socialitzant-se en les hores de pati, menjador, activitats extraescolars amb xiquets i xiquetes de diferents nivells”.

Per a aconseguir-ho cal recordar que l’Ajuntament i la Inspecció Educativa “també s’ha implicat no sols demanant esta aula sinó també adequant les instal•lacions per a que estigueren en les condicions necessàries”, assenyalava el regidor d’Educació, qui agraïa tota la tasca realitzada per l’Inspector Educatiu de la ciutat d’Ontinyent.

Borrell recordava que, atenent a les al•legacions presentades des del Consell Escolar ontinyentí, s’ha aconseguit una baixada de ràtio infantil de 3 anys des de 25 a 23, i es mantenen totes les aules a l’escola pública i concertada al municipi. A Ontinyent s’utilitza el bono infantil de la Conselleria en les escoletes concertades per a tots en les mateixes condicions, i amb l’augment de 29 xiquets i xiquetes censades a Ontinyent es compta amb 332 xiquets i xiquetes en 17 aules d’infantil.

L’alcalde afegia que “després de tots estos avanços no ens quedarem creuats de braços, i seguirem en el camí de les reivindicacions justes per a la ciutat, com ara el Conservatori, l’IES l’Estació o una Escola d’Idiomes pròpia”, avançava el primer edil.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Publicitat