Presenten l’avantprojecte per substituir la coberta del gimnàs al CEIP Vicent Gironés

L’Ajuntament d’Ontinyent ha presentat l’avantporojecte que planteja una inversió de 2’1 milions d’euros al CEIP Vicent Gironés al marc del pla “Edificant” de la Generalitat Valenciana, que es posa en marxa en la ciutat amb la col·laboració del consistori ontinyentí. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyat del regidor d’Educació, Óscar Borrell, es reunia aquest dimecres amb la comunitat educativa del centre per tal de presentar l’avantprojecte (que contempla obres de millora de l’envolvent tèrmica, reforma interior, adequació d’espais exteriors i ampliació) i animava a les famílies i professorat a fer aportacions i suggerències al mateix.

L’Alcalde incidia en que “invertir en educació no és una despesa sinó una inversió, una aposta pel futur de les persones i de la pròpia ciutat. L’actuació que anem a fer al Vicent Gironés, amb un pressupost inicial de més de 2 milions d’euros, és una de les mes destacades del Pla de Millora i Renovació de les Escoles que va a suposar una inversió total de 22 milions d’euros per millorar de manera important els nostres centres educatius”, destacava. 

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, recordava que “els governs del Partit Popular havien ignorat la situació deficitària dels nostres centres educatius i ara, amb governs de progrés a les institucions, per fi estan eixint avant les reformes que es necessiten. Així ho demostra aquest avantprojecte que presentem, en el dia en que a més s’ha publicat la licitació de la primera de les obres del Pla Edificant a Ontinyent, com serà la prevista al Carmelo Ripoll”, assenyalava.

 Segons la proposta de Pla de Millora explicada per l’arquitecte Alberto Bonastre, el CEIP Vicente Gironés, situat al carrer José Iranzo, compta amb 40 anys d’antiguitat, durant els quals s’han realitzat xicotetes obres de reforma i adaptació a les noves normatives així com l’ampliació d’un edifici per a aulari d’infantil. Recentment s’han realitzat obres de substitució de la coberta, una nova instal·lació elèctrica i un ascensor, però llevades aquestes intervencions, el centre manté bàsicament la construcció original, tant exterior com interior. Amb les obres que es planteja fer ara es pretén aconseguir una millora en les condicions tèrmiques del centre. S’intervindrà sobre la totalitat de l’edifici per tal d’aconseguir un estalvi elevat en el consum d’energia. 

Amb la reforma dels aseos, amb quaranta anys d’antiguitat, estos s’actualitzaran i s’adaptaran a les normatives actuals. En la fusteria interior, també d’origen i molt deteriorada, s’optarà per portes que complisquen amb els passos i amb l’atenuació acústica requerida. Els espais de l’antiga aula d’infantil es redistribuiran, obtenint així una nova aula de suport, aseos per a persones amb mobilitat reduïda necessaris per al centre i un quart per a les bombes de les línies antiincendis. 

Amb l’ampliació de les aules d’infantil es cobrirà una mancança històrica del centre, ampliant amb nous despatxos i amb una nova zona de jocs contigua.  Es revisarà i actualitzarà el compliment de la normativa de seguretat valorant les actuacions necessàries. La reforma dels espais contigus a l’edifici, voreres, aparcament i zona lliure sud s’adequarà a les condicions d’accessibilitat exigides per la normativa. El total del pressupost de l’actuació presentada seria de 2.142.071’64 euros, IVA inclòs. 

Concurs de les obres del CEIP Carmelo Ripoll

Al marc de la mateixa línia d’actuació l’Ajuntament d’Ontinyent ha tret a concurs públic la contractació de la primera de les obres del pla “Edificant”, que s’executarà  al CEIP Carmelo Ripoll. Segons publicava aquest dimecres la Plataforma de Contractacions de l’Estat, les “Obres de substitució de coberta de fibrociment en el gimnàs i obres complementàries” al CEIP Carmelo Ripoll tenen un pressupost base de licitació de 121.760’57 euros, iva inclós, i un termini d’execució de 3 mesos. El termini per a la presentació d’ofertes serà fins al proper 9 d’abril. 

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Incendi aquesta matinada a una vivenda d’Ontinyent

El Consorci Provincial de Bombers de València ha extingit esta matinada un incendi a una …