25/06/2022 - 12:43
IniciEconomiaOntinyent i Alcoi uneixen esforços per recuperar el transport de mercaderies a...

Ontinyent i Alcoi uneixen esforços per recuperar el transport de mercaderies a la seu línia fèrria

Jorge Rodríguez i Toni Francés destaquen la importància del tren Xàtiva-Alcoi en la millora de la competitivitat industrial de les comarques centrals

Els primers edils dels municipis d’Ontinyent i Alcoi han fet públic l’acord entre els seus ajuntaments per tal de treballar junts per aconseguir la recuperació del transport de mercaderies a la línia fèrria que travessa les seues comarques, mitjançant actuacions emmarcades dins del futur corredor mediterrani. Així ho feia públic aquest dijous l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, després de reunir-se a la capital de La Vall d’Albaida amb el primer edil d’Alcoi, Toni Francés; i els senadors territorials Joan Lerma i José Mª Ángel. Tots ells visitaven l’estació de trens d’Ontinyent, on compareixien davant els mitjans de comunicació.

Segons Jorge Rodríguez, “vivim un moment de dificultats en els sectors predominants a Ontinyent i Alcoi, pensem que les nostres empreses han de ser competitives, i això només podem aconseguir-ho amb la innovació, buscant nínxols de mercat i tot allò que ens supose avantatges competitius front als demés, i sens dubte un punt destacat en aquest sentit és recuperar el transport de mercaderies”.  A tal efecte, els alcaldes d’Ontinyent i Alcoi es van reunir recentment amb la secretaria general d’Infraestructures del Ministeri de Foment, per tal d’incloure la línia Xàtiva-Alcoi dins de l’estudi de mercaderies del corredor mediterrani.

Ara, tots dos alcaldes i els senadors socialistes de la Comunitat Valenciana mostren el seu suport a eixe projecte, recordant així mateix que quan es parla de la recuperació de la línia Xàtiva-Alcoi es parla també d’un protocol entre la Generalitat i el Ministeri de Foment al qual, apuntava Jorgr Rodríguez, “hem trobat a faltar sempre l’aposta ferma del Consell, mentre el Govern d’Espanya no sols sí aposta per eixa línia, sinó que amplia eixa aposta incloent la recuperació de les mercaderies en l’estudi que afectarà al corredor mediterrani”.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, valorava satisfactòriament no sols la sintonia entre els dos alcaldes, sinó també una cosa més important, la voluntat de treballar conjuntament davant el repte d’impulsar la indústria de dues comarques per les quals, va dir, “passa el futur industrial de la comunitat valenciana”. Dins d’aquesta línia de treball va tenir lloc també divendres passat una reunió a la Cambra de Comerç d’Alcoi a la qual es va convocar representants empresarials i socials  “per unir esforços i celebrar la decisió de  la Unió Europea de finançar el Corredor Mediterrani, que situa en un punt estratègic les nostres comarques. La reunió de hui és un pas més d’aquest treball, per al que comptem amb l’ajuda dels nostres representants a Madrid al nostre afany d’aconseguir la recuperació de la línia de mercaderies”.

Per la seua part, el Senador Territorial i expresident autonòmic Joan Lerma, destacava que a la Comunitat Valenciana “tenim dues de les coses més important per aconseguir un futur millor, com són el capital humà i la iniciativa. Sols falta que els representants polítics sàpien utilitzar açò degudament, cosa que no ha ocorregut estos últims anys amb un PP governant la Generalitat, que ha estar un fre a les capacitats de desenvolupament de les iniciatives privades”.

Tots els assistents a l’encontre van coincidir en destacar la importància de retornar a l’agenda política un tema, el de l’estació de mercaderies, que no es tractava en molts anys, i a més a més dins d’un estudi tècnic. Quant al conjunt de la línia Xàtiva-Alcoi, Jorge Rodríguez parlava en nom de tots en destacar que en esta reivindicació històrica, “en la qual com en altres moltes coses, el Govern d’Espanya posa la seua part i la Generalitat no, anem a seguir reivindicar que els nostres ciutadans tinguen tot allò que es mereixen”.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular

Comentaris recents