22/05/2024 - 8:03
Més

  Ontinyent compleix amb les exigències marcades per Montoro per possibilitar que el superàvit es destine a crear ocupació

  Altres notícies

  Hisenda només permetrà evitar que el superàvit es destine a deute bancari als municipis que tinguen un endeutament inferior al 75% dels ingressos corrents

  No tots els municipis amb superàvit podran beneficiar-se del canvi en la Llei Orgànica d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financiera, però Ontinyent si serà un d’ells. El Ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, confirmava la setmana passada que el Govern Central permetrà als municipis invertir el seu superàvit en crear ocupació enlloc de destinar-lo obligadament a abonar deute bancari. Una volta conegut el contingut de la modificació de l’article 32 de la referida llei, ha quedat palès que només les localitats amb un endeutament inferior al 75% dels ingressos corrents podran fer-ho, un marge en el qual es troba Ontinyent.

  congelació impostos, jorge rodriguez-1L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que aquesta “és una mostra més de la bona gestió econòmica que s’està fent des del Govern d’Ontinyent, ja que de tenir un endeutament més elevat, la lletra menuda de la modificació de la llei ens hauria impedit beneficiar-nos d’un canvi que demostra que era una absoluta errada obligar als municipis que han fet els deures a pagar als bancs, enlloc de poder repercutir els esforços en la ciutadania”, manifestava.

  Cal recordar que Ontinyent ha tingut un superàvit de més d’un milió d’euros en el exercici 2012, malgrat haver reduït el deute, augmentat la inversió, congelat els impostos i augmentat la despesa social, “i no sols això”, afegeix el Regidor d’Hisenda, Josep Francés, “sinó que anem a reduir el deute de 20’4 a 16 milions d’euros en dos anys. Ja paguem als bancs el que toca, no era just que ens obligaren a pagar-los més i a posar-los per damunt de les persones”, destacava el regidor.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -